Red Purple Black

Vlašić.info - Skijanje na Vlašiću

Index članka
Vlašić.info - Skijanje na Vlašiću
Podaci o skijalištu
Cijene ski karata
Staze i mapa
Rute i položaj
Sve stranice

U centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, nedaleko od grada Travnika, nalazi se planina Vlašić s najvišim vrhom na 1943 metra nadmorske visine. Planinska klima, predivna priroda i tradicija, neki su od razloga što se na ovom području razvija rekreacijsko – zdravstveni turizam, posebno zimski, s naglaskom na skijanje.

alt

Sportsko – rekreacijski centar nalazi se na platou Babanovac, koji započinje na 1225 metara nadmorske visine. Osamdesetih godina prošlog stoljeća na Babanovcu je središte većine zbivanja bila skakaonica na kojoj se natjecalo za Pokal Vlašića, dok je danas skakaonica u derutnom stanju i stoji kao uspomena na ta vremena.

Od skijaških sadržaja koji su se koristili na Vlašiću prije rata, osim skakaonice danas nije u funkciji ni lift Ugar pa je i dužina staza, umjesto službenih 13 km, svedena na približno 9 km.

Osim skijanja ovdje se gostima nude i druge snježne aktivnosti, a ono čime se Vlašić može podićiti, unatoč stagniranju u razvoju skijališta, svakako je bogat kulturni i zabavni program za brojne goste te nadaleko poznata tradicijska gastronomska ponuda.Marketing Vlašić

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Video Vlašić