Red Purple Black

Ostala skijališta u Sloveniji

Rogla

alt

Nedaleko od Maribora, 150 km od Zagreba i 230 km od Rijeke nalazi se Rogla, skijalište koje s pravom nosi epitet obiteljskog skijališta. Svojim stazama skijalište dolazi do nadmorske visine od 1550 metara. Skijašima nudi  12 km staza, uglavnom srednje i lakše težine te 2 sjedečnice i 10 vučnica.
Tu je i 25 km staza za skijaško trčanje, staze za boardere, funpark, sanjkalište i sistem umjetnog zasnježavanja.

 

Krvavec

alt

U blizini Kranja i 25 km od Ljubljane smjestilo se jedno od najvećih slovenskih skijališta Krvavec do kojeg iz Zagreba vodi put dug 170 km, a iz Rijeke 130 km. Na samo skijalište koje se nalazi na 1477 metara nadmorske visine, vozi gondola, a uz nju na skijalištu postoji 7 sjedečnica i 3 vučnice. Većina od 30 km staza otpada na crvene, a značajan je broj i crnih staza.

 

Vogel

altU nacionalnom parku Triglav nalazi se skijalište Bohinj – Vogel s ukupno 18 km staza za skijanje, 8 km staza za skijaško trčanje, stazom za boardere, snowparkom, umjetnim snijegom, 4 sjedečnice i 4 vučnice. Skijalište je od Ljubljane udaljeno 75 km i proteže se do 1800 metara nadmorske visine.

 

 

Bovec

altKanin – Bovec nalazi se na sjeverozapadu Slovenije na tromeđi s Austrijom i Italijom, 270 km od Zagreba ili 220 km od Rijeke.  Uz 15 km staza koje se nalaze na visinama od 1600 do 2300 metara nadmorske visine, a namjenjene su i početnicima i iskusnim skijašima, ovo skijalište pruža mogućnosti i za mnogobrojne alternativne vrste zimskih sportova.


 

Cerkno

alt

Na padinama Crnog vrha, na nadmorskoj visini od 900 do 1300 metara, 50 km od Ljubljane, nalazi se skijalište Cerkno. 18 km staza za skijaše i 5 km staza za skijaško trčanje, 6 modernih sjedečnica, 2 vučnice ili umjetni snijeg tek su neke od karakteristika ovog skijališta.

 

Kobla

altSkijalište Kobla nalazi se do 1480 metara nadmorske visine, tek nekoliko kilometara od Bohinjskog jezera. Obilježava ga 23 km staza, 3 sjedečnice i 3 vučnice, noćno skijanje, umjetni snijeg i brojni drugi sadržaji.