Red Purple Black

Svjetski kup sve zanimljiviji

IspisE-mail

IVICA U PREDNOSTI
Ovog vikenda u švicarskom Wengenu nastavljaju se utrke muškog programa Svjetskog kupa u alpskom skiijanju. U petak se vozi superkombinacija, u subotu spust i u nedjelju slalom.

 

Prva ovogodišnja utrka superkombinacije započinje u 10.30 sati, a naslov brani Austrijanac Benjamin Raich.
Narednog dana muškarci voze najbržu disciplinu Svjetskog kupa. Sigurno je da je spust u Wengenu, uz Kitzbuehel jedan od najatraktivnijih događaja alpskog skijanja. Trenutno vodeći Austrijanac Michael Walhoffer brani prednost ispred Švicarca Silvana Zurbrigenna, a i Norvežanina Aksel Lund Svindala. Sva trojica pušu za vrat Ivici Kosteliću u borbi za veliki Kristalni globus. Raduje Ivičino peto vrijeme sa prvog treninga u utorak, iako je treninge spusta zamijenio slalomskim treninzima jer Ivica ipak najviše nade polaže u tehničke discipline.
U nedjelju, 16. siječnja vidjet ćemo je li se Ivici trening isplatio i hoće li ponoviti uspjeh iz Adelbodena. Kostelić vodi u borbi za mali Kristalni globus slalomaša ispred Šveđanina Andre Myhrera i Austrijanca Marcela Hirschera. Prva utrka počinje u 10.15 sati.

s2

Djevojke u Mariboru

Dok muškarci budu vozili svoj atraktivni wengenski spust žene će se boriti za Zlatnu lisicu na mariborskom Pohorju. Subota, 15. siječnja rezervirana je za veleslalom. Vodeća u poretku veleslalomašica je Tessa Worley (FRA) ispred Viktorije Rebensburg (GER) i Kathrin Hölzl (GER). U nedjelju je na programu i sedmi slalom sezone. Nakon posljednje utrke u Flachauu vodstvo je preuzela Njemica Maria Riesch ispred Austrijanke Marlies Schild, dok je iza njih Finkinja Tanja Poutiainen. Ostaje nam vidjeti hoće li Schild uzeti i peti ovosezonski slalom ili će Njemica zabetonirati svoje vodstvo, kako u slalomu tako i u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Možda se ipak nađe neka posebno nadahnuta skijašica da pomrsi račune vladaricama slaloma. Sa svakom novom utrkom postaje sve zanimljivije, što je dovoljan razlog da i dalje pratite događaje na bijelim padinama.

s1

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji