Red Purple Black

Kostelić pobjedom na vrhu poretka Svjetskog kupa!

IspisE-mail

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u današnjem slalomu u Adelbodenu, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Također, Kostelić vodi i u poretku slalomaša.  

 

Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,26), a treći je bio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst (+1,29). 

Na slalomu u Adelbodenu Kostelić je dosad u svojoj karijeri dva puta bio na postolju, 2002. je bio na 2. mjestu, a prošle sezone je završio kao 3. Sada je to upotpunio osvajanjem prvog mjesta.

Kosteliću je to druga pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu, a ukupno 13. u karijeri.

U zadnje četiri utrke Kostelić je skupio 325 bodova.

Od Kostelićevih konkurenata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu treba reći da Norvežanin Aksel Lund Svindal nije vozio današnji slalom, Benjamin Raich je odustao u prvoj vožnji, a Švicarac Silvan Zurbriggen je osvojio 10. mjesto

Prva vožnja bila je kobna i za odlične slalomaše poput Razzolija, Lizerouxa i Grangea, koji su svi odustali.

Preostala dva hrvatska predstavnika Dalibor Šamšal i Natko Zrnčič Dim, koji su imali visoke startne brojeve, nisu uspjeli izboriti drugu utrku. Šamšal je završio na 38. mjestu, a Natko Zrnčič Dim na 41. poziciji.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kostelić sa 504 boda, a slijede Svindal sa 435, te Zurbriggen sa 421 bodom.

Predstojeći vikend skijaši idu u legendarni Wengen, gdje se voze tri utrke, 14. siječnja je na rasporedu super-kombinacija, dan kasnije spust, a 16. siječnja slalom.

Prošle sezone Kostelić je u Wengenu, nedugo nakon operacije koljena, pobijedio u slalomu i bio u 6. super-kombinaciji, a sada u švicarsko skijalište dolazi potpuno zdrav i u vrhunskoj formi.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji