Red Purple Black

Shildovoj slalom, Walchhoferu spust

IspisE-mail

slalom2ZAKLJUČENA OVA GODINA
Nakon zanimljive utrke veleslaloma na stazi „Panorama“ u Semmeringu održane u utorak kojom je suvereno vladala francuska skijašica Tessa Worley, najbolje svjetske skijašice su u srijedu odradile i četvrti ovosezonski slalom, dok su muškarci u Bormiu vozili treću utrku spusta.

Pred 14 tisuća domaćih navijača, do svoje treće slalomske pobjede doskijala je Marlies Schild. Iako je izgubila veliku prednost iz prve vožnje ipak je bilo dovoljno brzine da zadrži prvo mjesto u ukupnom vremenu 1:42.06. Drugo mjesto, sa zaostatkom od 32 stotinke pripalo je trenutno vodećoj u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Njemici Mariji Riesch, koja je plasirana među prvih pet u svih pet disciplina ženskog programa. Treća skijašica semmeringškog slaloma je još jedna Njemica, Christina Geiger sa 52 stotinke zaostatka. Ana Jelušić je uspjela osvojiti tek pokoji bod plasmanom na 22 mjesto sa 3.55 sekundi zaostatka, a Sofija Novoselić završila na 53. mjestu sa više od 5 sekundi iza najbolje u prvoj vožnji. U slijedeću godinu slalomašice ulaze sa poretkom na tri prva mjesta: Schild, Poutiainen, Riesch.

slalom
Nešto ranije u srijedu u Bormiju su muškarci vozili posljednji ovogodišnji spust. Trenutno vodeći u poretku spusta Silvan Zurbriggen nije uspio obraniti crvenu majicu ispred, do ove utrke drugoplasiranog Michaela Walchhofera. Austrijanac je pokazao zube opasnoj „Stelvio“ pisti i sa vremenom 1:59.66 postao prvi skijaš kojem je uspjelo triput pobijediti u Bormiju. Za sobom je ostavio Zurbriggena za tijesnih 8 stotinki. Christian Innerhofer je na domaćoj stazi odvezao treće vrijeme, 36 stotinki iza pobjednika. Natko Zrnčić Dim je doskijao do 27 mjesta nakon „kočenja“ leđima. Na sreću uspio je ostati na nogama i sa velikim zaostatkom završiti utrku. Na čelo poretka spustaša zasjeo je Walchhofer, a ukupnom poretku Michael je sa samo jednim bodom zaostatka ispred Zurbriggena. Slijedeći spust će biti poslastica za ljubitelje ove discipline jer se najbrži karavan iduće godine seli u veličanstveni švicarski Wengen.

slalom1

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji