Red Purple Black

Marlies Schild preuzela slalomsko vodstvo

IspisE-mail

ANI JELUŠIĆ PRVI BODOVI
Treći slalom u ženskoj konkurenciji ove sezone, u francuskom Courchevelu, obilježila je fantastična Austrijanka Marlies Schild, drugoplasirana iz prve vožnje, u drugoj se „stuštila“ niz padinu i do tada prvoplasiranu Slovenku Tinu Maze ostavila za gotovo dvije sekunde, sa ukupnim vremenom 1:34.95.

Šveđanki Tanji Poutiainen nije pomogla činjenica da je njen trener postavio stazu, kao ni činjenica da je imala prednost od 11 stotinki uz prve vožnje. Utrku je završila na drugom mjestu sa 78 stotinki zaostatka i tako pomjerila Slovenku na treće mjesto.

I Hrvatska je napokon dobila bodove u ženskoj konkurenciji. Ana Jelušić je solidnim nastupom na stazi koju je postavio njen trener Zoran Sobol, napokon završila prvu slalomsku vožnju ove sezone te na kraju sa zaostatkom od 3:68 sekunda, što i nije tako loše vrijeme sa obzirom da je trećeplasirana zaostala nešto manje od dvije, osvojila 16. mjesto i prve ovosezonske bodove. Schildova je današnjom pobjedom zasjela na vrh liste ženskog slaloma. Činjenicu da su vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn (USA), Maria Riesch (GER) te Elisabeth Goergl (AUT) u ovoj utrci ostale bez plasmana, iskoristile su Tanja Poutiainen (SWE) i Tina Maze (SLO) da se uključe u borbu za veliki kristalni globus.

Naredna utrka ženskog slaloma održat će se 29. prosinca u austrijskom Semmeringu, a dan ranije na istoj stazi žene će voziti veleslalom. To će ujedno biti i posljednje utrke ove kalendarske godine. Zadnja utrka muškaraca održat će se 29. prosinca u Bormiu na stazi za spust.

marlies1

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji