Red Purple Black

Skijaši u Italiji, skijašice u Francuskoj

IspisE-mail

OD PETKA DO NEDJELJE NOVE UTRKE SVJETSKOG KUPA
Pred nama je još jedan produženi natjecateljski vikend u Audi FIS Svjetskom kupu u alpskom skijanju, a otvorit će ga žene u petak, 17. prosinca u francuskom Val d'Isereu sa odgođenom utrkom super G-a iz St. Moritza od prošle subote.

U jedinoj odvezenoj utrci u ovoj disciplini maksimalni učinak je ostvarila Lindsey Vonn te je vodeća sa 100 bodova. Isti dan muškarci će također „ukrstiti“ kapije super G-ja u talijanskoj Val Gardeni . Ostaje vidjeti hoće li nam treća utrka ove sezone i dalje donijeti promjenjivu formu vodećih, u inače jednoj od najneizvjesnijih disciplina u kojoj se prvih pet nalazi u okviru 28 bodova.

Subota, 18. prosinca rezervirana je za najbržu disciplinu u obadvije kategorije. Opet natjecanje otvaraju žene u Val d'Isereu sa ove godine nenadmašnom i superiornom Marijom Riesch, koja će braniti dosadašnji učinak ispred Lindsey Vonn. Muškarci će u Val Gardeni voziti drugi spust sezone, nakon što je zbog lošeg vremena otkazana utrka u Beaver Creeku. Nakon jedne utrke vodeći je Austrijanac Michael Walchhofer.

ski1

U nedjelju, 19.prosinca prvo ćemo gledati muškarce u italijanskom skijalištu Alta Badia sa trećim veleslalomom sezone. Ako je Riesch superiorna u spustu, onda je sigurno Ted Ligety njen pandan u muškom veleslalomu. Nedjeljna utrka će nam ponuditi odgovor je li itko spreman pomrsiti račune odličnom Amerikancu. Žene će u nedjelju voziti ove godine premijernu utrku superkombinacije.

Za utrke u Val Gardeni treniraju trojica hrvatskih mušketira, Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim i Tin Široki.

Spremnost skijaša i skijašica je na vrhuncu pa nam samo ostaje nadati se da će za dobre rezultate i vrijeme biti naklonjeno, kako organizatorima tako i sudionicima ovih narednih utrka.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji