Red Purple Black

Mikaela Shiffrin najvećom razlikom u povijesti Sljemena obranila titulu Snježne kraljice

IspisE-mail

Deseto izdanje Snježne kraljice pripalo je mladoj i talentiranoj Amerikanki Mikeli Shiffrin koja je pomela svoju konkurenciju i s 1.68 sekundi prednosti ostvarila najveću pobjedu u povijesti Sljemena.

Mikaela Shiffrin odvozila je savršenu drugu vožnju te je prednost iz prve vožnje od 80 stotinki pred drugom Kathrin Zettel povećala na nevjerojatnih 1.68 sekundi prednosti. Amerikanka je ovom utrkom ostala „snježnom kraljicom“.
 
“Osjećala sam se odlično, drago mi je kako sam vozila i što sam obranila naslov. Bila sam malo nervozna jer je konkurencija bila velika, no na kraju sam jako zadovoljna. Staza je bila jako ledena i moram čestitati svima na sjajno obavljenom poslu i odličnim uvjetima. Hvala, i vidimo se nagodinu“ rekla je nakon utrke Shiffrin za kamere HRT-a.
 
Na drugoj vožnji sljemenske utrke skupilo se oko 7 tisuća ljudi. Osim perfektne Shiffrin, odličnu utrku odvozila je Nina Loeseth koja je završila na trećem mjestu i ostvarila prvo postolje svoje karijere.
 
Druga je bila već spomenuta Kathrin Zettel koja je zaostala 1.68 sekundi iza aktualne slalomske olimpijske pobjednice. Treća iz prve vožnje Šarka Strachova dobro je vozila drugu vožnju do trenutka kada je promašila vrata i ostala bez bodova i postolja
 
“Zadovoljna sam i sretna, ova utrka mi je puno značila jer nisam bila u formi u posljednjim utrkama. Mikaela je bila jako brza i vidi se da se vratila u velikom broju. Publika i atmosfera su bile sjajne, vidimo se nagodinu“ rekla je drugoplasirana Zettel.
 
Vodeća u ukupnom poretku Tina Maze završila je na petom mjestu s čak 3.5 sekundi zaostatka za vodećom, a četvrta je bila vodeća u slalomskom poretku Frida Hansdotter.
 
Snježna kraljica, slalomašice
 
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:56:66
 
2. Kathrin Zettel (Austrija) +1.68
 
3. Nina Loeseth (Norveška) +2.79
 
4. Frida Hansdotter (Švedska) +3.27
 
5. Tina Maze (Slovenija) +3.50
 
6. Erin Mielzynski (Kanada) +4.02
 
7. Marie-Michele Gagnon (Kanada) +4.35
 
8. Chiara Costazza (Italija) + 4.62
 
9. Sara Hector (Švedska) + 4.76
 
10. Carmen Thalmann (Austrija) +4.99
 

KOMENTARI

Prijatelji