Red Purple Black

Kosteliću još jedan mali Kristalni globus

IspisE-mail

sZAVRŠENA POJEDINAČNA SEZONA U ALPSKOM SKIJANJU
Iako je u završnicu Svjetskog kupa ušao neopterećeno kao ukupni pobjednik ovog natjecanja, Ivica Kostelić svojim je navijačima u Lenzerheideu ipak za kraj priuštio malo drame, ali na kraju je sve rezultiralo prema najboljem scenariju, osvojen je još jedan mali Kristalni globus.

Kristalni globus u slalomu Kostelić je osvojio još 2002. godine, pa je uz veliki Kristalni globus ovo bio šlag na torti ovogodišnje sezone najboljeg svjetskog skijaša.

Da mu ove godine mnogo toga ide u prilog pa čak i sreća, pokazuje ova utrka u Lenzerheideu gdje je Kostelić zauzeo tek 18. mjesto koje ne donosi bodove, ali njegov najbliži konkurent Francuz Jean-Baptiste Grange odustao je u prvoj vožnji, a Šveđanin Andre Myhrer, kojem je za titulu prvog slalomaša svijeta bila potrebna pobjeda, utrku je završio na šestom mjestu.

Uz veliki Kristalni globus i mali Kristalni globus u slalomu, Kosteliću je pripao i mali Kristalni globus u superkombinaciji.

s1

U konačnom redoslijedu Svjetskog kupa Kostelić je osvojio 1356 bodova, drugi je Švicarac Didier Cuche sa 956, a treći još jedan Švicarac Carlo Janka sa 793 boda.

Didier Cuche također je dobitnik dva mala Kristalna globusa i to u spustu i superveleslalomu. Mali Kristalni globus u veleslalomu otišao je u ruke Amerikancu Tedu Ligetyu.

s2

Riesch broj 1

U ženskom dijelu natjecanja Veliki Kristalni globus dobila je Njemica Maria Riesch sakupivši 1728 bodova, druga je sa samo tri boda manje Amerikanka Lidsey Vonn, a treća odlična Slovenka Tina Maze sa 1139 bodova.

Iako se morala zadovoljiti drugim mjestom u ukupnom poretku, Lindsey Vonn određenu satisfakciju dobila je sa tri mala Kristalna globusa i to u spustu, superveleslalomu i superkombinaciji. Austrijanka Marlies Schild kući nosi Kristalni globus za slalom, a u Njemačku će onaj za veleslalom Viktorije Rebesburg.

s3

Završnicu Svjetskog kupa u Lenzerheideu obilježilo je loše vrijeme i otkazane utrke u nekoliko disciplina i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji