Red Purple Black

REPORTAŽA: Skijaški tjedan u Les Orresu

IspisE-mail

MNOGO SUNCA I SKIJANJA
Već drugu godinu za redom, nakon pet zimovanja u Puy St. Vincentu, mala Dalski karavana sastavljena od Kaštelana, Splićana i jednog Travničanina, hrvatski tjedan provela je u Les Orresu, skijalištu u Južnim francuskim Alpama, gdje je šest dana uživala u nešto više od 100 km staza, od kojih čak polovica nosi crvenu oznaku.

Unatoč što smo omaškom domaćina ovaj put bili smješteni u nešto manji apartman od onog kojeg smo priželjkivali i rezervirali, te unatoč što su dnevne temperature na skijalištu iznosile i do 10 stupnjeva u plusu, naš ovogodišnji odmor ipak nije bio pokvaren.

Jer apartman je bio smješten na samoj stazi pa je naš balkon svih sedam dana služio kao „šank“ i spremište, kako nama tako i većem broju prijatelja iz Bjelovara. A staze su bile tako dobro pripremljene da se skijalo od početka rada žičare u 9 sati pa sve do zadnjeg pokretanja u 17 sati.

Među nama i ove se godine našla i naša najmlađa članica Marieta,  koja je prošle godine po snijegu puzala, a ove godine, prije svog drugog rođendana, uz pomoć odraslih, odradila i svoj prvi spust niz snježne padine.

Kako je izgledalo u Les Orresu možete pogledati na fotografijama u prilogu, a kako izgleda dio skijaških staza na ovom francuskom skijalištu pogledajte u video snimci, skijajući s osmogodišnjom Patriciom.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji