Red Purple Black

Dan skijanja

IspisE-mail

ZOV PLANINE - TURISTIČKE AGENCIJE NUDE LEPEZU ZIMSKIH ARANŽMANA
Splićani najviše zanimanja za skijanje, kao i prethodne godine, pokazuju u terminima školskih praznika i devedeset posto rezervacija odnosi se upravo na to razdoblje.

Najzanimljivija destinacija ove je godine Italija, i to skijalište u Kronplatzu. Glavni razlog je blizina, ali i relativno pristupačne cijene, tvrde u "Generalturistu" te dodaju kako sličan interes građani pokazuju i za Sloveniju, posebno za skijališta u Kranjskoj Gori.

Svi u apartmane

— Većina stranaka još uvijek najčešće bukira apartmane, a to su ujedno i najpristupačniji aranžmani. Tako je za tjedni polupansionski aranžman u Bosni i Hercegovini potrebno izdvojiti 1250 kuna, s tim da se cijena istog aranžmana za vrijeme školskih praznika penje na 1810 kuna.

Što se slovenskih skijališta tiče, sedmodnevni aranžman u Kranjskoj Gori nešto je skuplji i stoji 2290 kuna, a u vrhuncu sezone cijena je veća za 850 kuna — kazali su nam u splitskoj podružnici "Generalturista".

Najskuplja i najprestižni-ja, a time i manje popularna skijališta su ona U Švicarskoj, SAD-u te Francuskoj u kojima se za smještaj u luksuznim hotelima plaća i po osam tisuća kuna po osobi dnevno.

Sugrađani, ističu u spomenutoj agenciji, nisu skloni izdvajanju tolikog novca za nekoliko dana skijanja.

U adriatica.net-u ističu kako su Splićani poznati kao veliki ljubitelji snijega, no da masovnog bukinga još uvijek nema.

— Dvije su destinacije najpopularnije. To su Italija, i to Kronplatz i Madonna de Campiglio, te austrijska skijališta St. Oswald, Bad Kleinkirchheim i Nassfeld — kazala nam je Dora Ječmenjak, glasnogovornica adriatica.net grupe.

Naglasila je kako su i francuska skijališta u posljednje vrijeme sve zanimljivija.

Švicarska po zlato

Da nekoliko dana skijanja mogu stajati bogatstvo pokazuju i "Generalturistove" "de luxe" ponude. Najbolji primjer je tjedni polupansioriski smještaj u hotelu s pet zvjezdica u švicarskom St. Moritzu koji po osobi stoji čak 22.140 kuna.

Skipas i po 200 eura

Svakodnevni izdatak je i skijaška karta tzv. skipass. Tako cjelodnevna šestodnevna karta u nekom od bosanskih skijališta stoji oko 100 eura, dok je u Sloveniji skuplja za 30-ak eura. Prosječna cijena u europskim skijalištima je od 150 do 200 eura.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Prijatelji