Red Purple Black

I ove je godine Francuska IN

IspisE-mail

RAZGOVOR S IVANOM JUKIĆ IZ AGENCIJE KONDOR LINE
Kako se bliži vrijeme organiziranih odlazaka na skijanje sve više je upita o tome gdje provesti skijaški tjedan te kako usaglasiti želje i mogućnosti, pa smo tim tragom razgovarali s Ivanom Jukić voditeljicom prodaje skijaških aranžmana iz agencije Kondor line putovanja, a glavna tema bilo nam je skijanje u Francuskoj, poslijednjih godina najtraženijoj destinaciji.

Zašto je Francuska poslijednjih godina tako popularna?

- Idealna je za skijaše, sve je organizirano besprijekorno i sve je podređeno skijanju, sva skijališta imaju  veliki broj staza, uz to odlično uređene, apartmani su na samom skijalištu, a bitan razlog je i cijena.

Naveli ste cijenu kao jedan od razloga, kolike su te cijene?

- Kompletan paket na najpovoljnijem skijalištu, sa prijevozom iz Splita i apartmanom na skijalištu kao ski passom stoji svega 2.060 kuna, toliko vas na nekim drugim destinacijama dođe samo ski pass, a bitno je spomenuti da najpovoljnija destinacija o kojoj govorimo ima 180 kilometara staza.

Mnogima je problem odlaska u Francusku – udaljenost

Francuska je poprilično daleko i put je dug, a strah skijaša ponekad je opravdan jer postoje prijevoznici koje put do Francuske vodi preko Zagreba gdje se presjeda pa se isti oduži za dodatnih šest sati. Međutim, mi prema Francuskoj idemo sa vlastitim autobusima, najviše turističke klase, te sve naše goste vozimo direktno iz Splita prema Francuskoj i taj put ne predstavlja nikakvo opterećenje.

Kakav je interes skijaša ove godine za odlazak u Francusku?

- Interes je dobar, čak i bolji nego prošle godine. Već u rujnu smo rasprodali sve manje apartmane sa tri i četiri kreveta, koji su najtraženiji, sada još na raspolaganju imamo šestorokrevetne apartmane.

Koja su skijališta u vašoj ponudi?

- Iako našim strankama na upit, možemo ponuditi i odlazak u Italiju i Austriju, ali uglavnom nudimo  Francusku i 90% naših skijaša odlazi u Francusku. Tako u ponudi, između ostalog, imamo Risoul sa 180 kilometara staza za 2.060 kuna  ili primjerice Les 2 Alpes sa 230 kilometara staza, za koji  kompletan paket iznosi oko  2.500,00 kuna.

Kazali ste da su staze svugdje uređene, no kakav je smještaj?

- Poznato je da su francuski apartmani - mali apartmani, ali su vrlo uredni i imaju sve što vam treba. Gostima koji traže malo veći komfor savjetujemo da uzmu veći apartman, na primjer 4 osobe uzme 6-krevetni apartman uz posebnu povoljnu nadoplatu za 2 prazna kreveta.

Ove godine u ponudi imate i nešto posebno za mlade?

- To je KNOCK OUT FESTIVAL, na skijalištu koje se zove Orcieres, sa 130 kilometara staza i 24-satnom zabavom, te nastupom poznatih hrvatskih izvođača. Brojni najavljeni koncerti popularnih izvođača i cijene pića na koncertima koje će biti prilagođene hrvatskom standardu, garant su dobre zabave.

Nakon ovog razgovora oni neodlučni možda će lakše donijeti odluku i krenuti ove zime put Francuske. Za sve dodatne informacije mogu se obratiti agenciji KONDOR LINE, Kuzmanićeva ulica 7, Split, na telefone 021/483-700 i 483-701, te ih pronaći na stranicama agencije www.kondorline.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji