Red Purple Black

Zašto mlade obitelji najviše vole Roglu

IspisE-mail

Mnogi mladi roditelji kažu da su prve skijaške korake napravili na Rogli, a sada joj se, sa svojom djecom, rado vraćaju. Za njih je Rogla dio djetinjstva, prvih snježnih iskustava, skijalište lijepih, ne preteških staza i uvijek bogato snijegom.

I danas je takva, no dotjeranija, opremljenija i s mnogo više sadržaja koji se nude u hotelima, vilama i apartmanima, smještenima uz same skijaške staze ili u obližnjim Termama Žreče. Naime, Rogla (1517 m nadmorske visine) je upravo zbog svojih prirodnih uvjeta, sigurnosti i brižne uređenosti skijaških staza (na oko 100 ha) među svim slovenskim skijalištima najviše puta dobila najcjenjenije priznanje Zlatna pahuljica. S druge strane, zbog raznovrsnosti skijališta primjerena je za početnike, i to ponajprije za malu djecu, zbog čega je najomiljenija kao obiteljsko skijalište. No, i vrsni će skijaši na stazama naći dovoljno izazova.

Avantura počinje...

Uz to, zbog izuzetne mikroklime i mnogo snijega Rogla omogućava skijanje od kasne jeseni do ranog proljeća (zajamčeno je 100 skijaških dana!) a čak i da prirodnoga snijega uzmanjka, sva skijališta su opremljena napravama za umjetni snijeg. Primjereno su uređene i staze za skijaško trčanje pa vožnja po pokrajini prekrivenoj bjelinom i pogledi na planinske vrhove i šumarke predstavljaju raj za skijaše trkače, ali i sve ljubitelje prirode.

Za one željne uzbuđenja, Rogla je košara prepuna izazova i nezaboravnih doživljaja pa će i ljubitelji adrenalinskih sportova ondje doći na svoje - i ljeti, ali i zimi. U sporskoj dvorani hotela Planja, osim popularnog squasha, gostima se nudi i uspinjanje po stijeni, ali i užitak jurnjave po 1360 metara dugoj sanjkaškoj stazi. Avantura počinje nadomak hotela, dakle na 1517 metara, a završava na 1340 metara odakle žičara i sanjke i sanjkaša vraća na novi start.

Ljekoviti zrak

Dakako, poseban je doživljaj noćno skijanje na osvijetljenim skijalištima Košute i Jase, a nakon takvog romantičnog spusta jedinstven užitak pruža opuštanje u termalnim vrelima u samo nekoliko kilometara udaljenim Termama Zreče ili u wellness centru hotela Planja.  Osim zavidno uređenih skijaških staza, organizirane škole skijanja te brojnih zabava na snijegu, Olimpijski i skijaški centar Rogla nudi i brojne mogućnosti za provođenje zimskog odmora i za članove obitelji koji ne skijaju. Na izboru su dvoranski sportovi, fitness, plivanje, uživanje u svim blagodatima wellnessa, ali i više od svega toga jer je Rogla i klimatsko lječilište, i to tijekom cijele godine.

Naime, upravo zbog brojnih ljekovitih faktora Rogla je još 1996. godine dobila naziv klimatskog lječilišta. Zrak bogat kisikom i ugodna klima blagotvorno utječu u slučajevima bolesti organa za disanje, alergije, očne i kožne bolesti te oboljenja krvi pa je logično da su u tamošnjem Medico Centru otvorene brojne specijalističke ambulante. Niste li strastveni skijaš i nije li vam životni cilj snivati tik uz skijaške staze, zimovanje u Termama Žreče pravi je pogodak. To je najveće turističko središte u podnožju Zrečkog Pohorja gdje se nudi smještaj u hotelu i vilama s četiri zvjezdice.

Terapija i opuštanje

Osim svih blagodati koje pruža priroda, jezero Zreče i Zanggerjevi ribnjaci na Stranicama, Terme Žreče su i termalno lječilište s brojnim specijalističkim ambulantama, a poznate su po terapiji pohorskom šotom koja ljekovito djeluje na bolesti organa za kretanje, ginekološke, urološke i internističke bolesti te psihosomatska oboljenja.

Uz to, u hotelu Dobrava nalazi se i Savna vas, luksuzno opremljen wellness centar s finskom, parnom i infracrvenom saunom, sawaddee centar tradicionalne tajlandske terapije, 1600 četvornih metara vanjskih bazena, za plivanje dovoljno prostran unutarnji i dječji bazen, ali i sunčalište s pogledom na snježne vrhunce. Ipak, možda je najizazovnije noćno kupanje kad je termalna voda obasjana mjesečinom i sjajom baklji, a okružena zasnježenom okolinom.

Žreče je i dobro polazište za kratke šetnje ili cjelodnevne izlete. U blizini su vinske ceste s brojnim seoskim domaćinstvima i ugostiteljskim objektima, a turisti rado posjećuju Lovrenška jezera, prašumu Šumik, Črno jezero, Brinjevu goru i mnoga mala sela raspršena po pohorskim obroncima. U “zelenoj” sezoni, od proljeća do kasne jeseni, cijeli je kraj idealna destinacija za bicikliste, planinare, ali i golfere. Naime, u obližnjim Slovenskim Konjicama je igralište s devet polja, smještenih između idiličnih vinograda.

Izvor: Jutarnji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji