Red Purple Black

Vogel - skijalište iz svemira

IspisE-mail

Prijatelj Alan iz prethodnih epizoda kaže - probajte skijati na Voglu, ja sam tamo proveo najljepše dane svoga djetinjstva. Shvatili smo to nakon kratke vožnje gondolom kada se ukazao prizor koji u prvi mah asocira na neke druge planete!

Priroda nam je ovdje podarila čudesne oblike koji su pod snijegom od gotovo 2 metra stvorili pejzaže nalik na djela naših slikara naivaca.

Samo skijalište nije veliko, staze su uglavnom kratke, osim jedne koja vodi od samoga vrha duljine cca 2km. Prava staza od 7 km koja vodi do podnožja je nažalost bila zatvorena. Staze su dobro održavane, žice bi mogle biti bolje jer na frekventnim stazama rade jednosjed i dvosjed. Stoga je u danima praznika kakav je bio ovaj vikend vrijeme čekanja malo duže.

Aranžman je bio vrlo prihvatljiv zahvaljujući ponajprije slovenskom pjesniku Prešernu koji je rodom iz ovoga kraja, a bila je obljetnica njegove smrti.

Prešernov ski paket dobili smo za svega 78 EUR, a uključuje noćenje u apartmanu, dvodnevni ski pass te ulaz u aquapark Bohinj.Cijene su popularne, kako na skijalištu tako i u mjestima oko Bohinjskog jezera, ponegdje čak i osjetno niže nego kod nas. 

Za one koji bi proveli i više dana  na ovoj lokaciji treba spomenuti da se u bližoj okolici nalaze još skijališta Kobla i Soriška planina te turistička meka Bled sa skijalištem Straža.

Sve u svemu još jedan prekrasan vikend na snijegu i napunjene baterije za borbu sa svakodnevnim obvezama.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji