Red Purple Black

Skijašima najmilija Bosna

IspisE-mail

altTOPLO VRIJEME NA POČETKU SIJEČNJA NIJE UGROZILO ZANIMANJE ZA ZIMSKI TURIZAM
Unatoč zabrinutim predviđanjima turističkih djelatnika, neuobičajeno vedro i toplo vrijeme nije uspjelo spriječiti Splićane u odlasku na skijanje. Kako doznajemo iz putničkih agencija "Generalturist", "adriatica.net" i "F-tours", zaprimljene rezervacije ipak nisu otkazane.

Dapače, interes je, kažu, veći u odnosu na prošlu godinu. Traženi su aranžmani skijanja u Italiji i Sloveniji, ali najveća pomama i ove sezone je za skijalištima u susjednoj BiH. Većina naših sugrađana, sada već tradicionalno, odlazi na Kupres, Jahorinu ili Vlašić.

Premda su tamošnje skijaške staze skromnije opremljene od onih u poznatim europskim centrima, prednost spomenutih odredišta su prihvatljive cijene i relativno malen broj prijeđenih kilometara. Za sedmodnevni polupansionski boravak na Kupresu u udarnom terminu dočeka Nove godine, Splićani su izdvojili oko 2300 kuna, a oni koji su smještaj rezervirali tek u prvoj polovici siječnja, uštedjeli su par stotina kuna. Mlađe generacije povoljan smještaj pronašle su u apartmanima po cijeni od 341 kn, koja uključuje 2 noćenja i trodnevnu ski kartu.

U agenciji "Generalturist" saznajemo kako među ljubiteljima zimskih radosti u gradu podno Marjana raste i potražnja za poznatim skijalištima u Austriji, a isti trend primijetili su i u agenciji "galileo.hr". Cijene skijanja u Austriji kreću se, pak, od 1500 do 5000 kuna, ovisno o željenom terminu i sadržajima ponude.

Interesantno je da su mnogi splitski skijaši, kako kažu u agencijama, svoj odmor na snijegu rezervirali već u kolovozu i rujnu. — Ovakav vid pristupa odlučivanju o skijanju nije samo povoljniji, nego i ostavlja mogućnosti za bolji izbor objekata i općenito ponude zimskog odmora. Većina "starih skijaša" zna što znači na vrijeme osigurati svoj odmor na snijegu pa se tako odlučuju na raniju uplatu, odnosno "first minute aranžmane" — potvrdila nam je i Dara Ječmenjak iz agencije "adriatica.net".

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Prijatelji