Red Purple Black

Slijedi skijanje s „mekim“ vremenom, ali skijaši su spremni

IspisE-mail

Dalmatinci su i ovog vikenda najavili posjet BIH skijalištima u većem broju. Dio njih obavit će testiranja na virus Covid ili na skijalištu ili po povratku kućama, dio će po povratku provesti deset dana u samoizolaciji, dio će granicu prelaziti s potvrdom o preboljenom koronavirusu, dok će, ipak manji dio , iz države u državu proći uz potvrdu o obavljenom prihvatljivom cijepljenju. Ali „poziv“ s bijelih padina jači je od svega.

Najveći broj njih uputit će se na kuprešku Čajušu, na skijalište Adria Ski hotela gdje se početkom ovog tjedna održavalo međunarodno FIS natjecanje. Ukupno 95 natjecatelja, od čega 79 skijaša i 16 skijašica iz 25 država, odvozili su po dvije utrke veleslaloma i slaloma. Nakon FIS natjecatelja, od četvrtka do subote na Kupresu se ogledaju i natjecatelji u CRO SKI Cupu.
Iz tog razloga još u subotu za rekreativce će biti zatvorena staza Vuk, no u funkciji su staze S, Ana i Malovanac. U nedjelju će sve staze biti otvorene za rekreativno skijanje.

Skija se i na obližnjem Stožeru, a nakon nekoliko dana sa zatvorenim stazama zbog kiše, ponovno radi skijalište na Blidinju.
Vlašićko skijalište  je od prvog dana kada je skijanje započelo stalno u funkciji pa će tako biti i ovog vikenda, kao i nešto udaljenija skijališta na Jahorini i Bjelašnici.
Na Vlašiću, Jahorini, Bjelašnici te ovog vikenda i na Kupresu, skijaši se mogu testirati na Covid infekciju po povoljnijim cijenama nego je to u Hrvatskoj.

Treba naglasiti da prognoze za vikend najavljuju toplo vrijeme s južnim vjetrom, zbog koje se poneki centimetar snijega već istopio, a u narednim danima očekuje se nastavak „popuštanja“ gornjeg sloja na stazama.

Skijalište na Sljemenu, prema najavama, za vikend bi trebalo raditi, iako ni tamo ne vladaju odgovarajuće vremenske prilike, zbog kojih je sanjkalište na Činovničkoj livadi zatvoreno.
Vremenske prilike zatvorile su u petak skijalište na Platku, a hoće li otvoriti vrata za vikend nitko nam nije mogao potvrditi.

U nastavku pogledajte fotografije koje su nam ustupili iz Adria Ski hotela, a koje donose mali dio atmosfere na Kupresu tijekom zadnjih tjedan dana.

 

KOMENTARI

Prijatelji