Red Purple Black

Najave: U Primorsko-goranskoj županiji gradit će se mala sanjkališta i skijališta

IspisE-mail

Župan Primorsko-goranska županije Zlatko Komadina ovih je dana za hrvatske medije izjavio kako će se  u Gorskom kotaru  pokrenuti izgradnja malih sanjkališta i skijališta u rekreativne svrhe i to u svim jedinicama lokalne samouprave.

Potrebe za malim sanjkalištima i skijalištima na području gorske Hrvatske posebno su do izražaja došle ove zime, kada zbog pandemije koronavirusa mnogi Hrvati ne mogu, ali i ne žele,  preko granice, odnosno skijališta na zapadu i istoku Europe.

Od prvog većeg snijega, tijekom cijelog siječnja postojeća sanjkališta i skijališta u Gorskom kotaru, a nema ih u dovoljnoj koliini, bila su prepuna i to ne samo vikendima, brojnih građana, posebno obiteljima s djecom.

- Svjedoci ste velikog interesa za Gorski kotar i Platak ove godine, istina, tome je dobrim dijelom uzrok bila epidemija koronavirusa, no, pokazalo se da su naša mala skijališta pravi hit. Županija će pokrenuti program izgradnje malih sanjkališta i skijališta u Gorskom kotaru u svakoj jedinici lokalne samouprave, u smislu nabave pokretnih traka i malih ratraka za pripremu staza. Svaka općina i grad u Gorskom kotaru imat će, uz pomoć županije, malo skijalište za rekreativne svrhe, za učenje skijanja, za djecu iz županije i za goste  -  rekao je Komadina na redovnoj konferenciji za novinare.

Ako se najave župana Komadine ostvare, Hrvatska bi već u godinama koje dolaze imala niz malih skijališta, na kojima zadovoljstvo ipak neće pronaći iskusni skijaši i poklonici skijanja po desecima i stotinama kilometara dugim stazama, al zadovoljstvo će zasigurno pronaći svi oni koji na skije staju prvi put ili kojima je skijanje tek boravak u prirodi u društvu najmilijih.

KOMENTARI

Prijatelji