Red Purple Black

Na Vlašiću poduzete mjere zaštite i osigurano testiranje na COVID-19 za goste

IspisE-mail

OSNOVNA CIJENA TESTIRANJA 370 KUNA, A MOŽE I S POPUSTOM
Kako bi gostima iz Hrvatske, ali i drugih država u okruženju,stvorili mogućnosti jednostavnijeg testiranja na virus COVID-19, što je obveza za prelazak granice u matične zemlje, Turistička zajednica Srednjebosanskog Kantona omogućila je provedbu testiranja na skijalištu na Vlašiću.

- U cilju osiguranja što ugodnijeg boravka turista te pojednostavljenja njihove obveze testiranja na COVID-19 pri povratku u svoju matičnu zemlju, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo SBK/KSB osigurali smo mogućnost testiranja turista na COVID-19 na njihov zahtjev u Turističkom naselju Babanovac .
U SKI centru Vlašić osigurali smo, u djelokrugu rada sezonske ambulante, poseban COVID odjel u kojemu se strani gosti svakodnevno mogu testirati na COVID PCR testom, koji je validan i priznaje se u matičnoj zemlji.
Radno vrijeme kao i mogućnost testiranja je svaki dan od 9 do 10.30 sati, a Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB osigurava i dostavlja rezultate testa isti dan  - informirali su javnost iz Turističke zajednice.

Cijena testiranja je 96 KM, odnosno oko 370 kuna.
Račun može biti i niži, jer za goste koji borave u smještajnom objektu na Vlašiću osiguran je i popust od 10 posto na osnovnu cijenu.
Osim toga, utvrđen je i niz drugih mogućnosti.

– Ukoliko gost boravi u registriranom smještajnom objektu (tip hoteli),  prijavu na testiranje za njegove potrebe će izvršiti menadžment smještajnog objekta. Ako  gost boravi u jednom od privatnih vikend objekata onda gost direktno kontaktira Zavod za javno zdravstvo ili će prijavu obaviti preko Turističke zajednice SBK/KSB.
Za sve turiste koji borave na području planine Vlašić, Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB dat će 10 posto popusta u odnosu na redovnu cijenu.
Treba naglasiti da aranžmani u gotovo svim smještajnim jedinicama (tip hoteli) osiguravaju svojim gostima popuste na COVID-19 test i to  2+ noćenja 25 posto popusta na testiranje po osobi, 4+ noćenja 50 posto popusta po osobi, a za 6+ noćenja popust je 100 posto po osobi -  navode nadležni.

Za sigurnost svojih gostiju nadležni su osigurali i interni COVID protokol s nizom dodatnih mjera, a koje uključuju mjere ovisno o broju gostiju, skijaša na liftovima, pri najmu opreme, u restoranima, barovima i slično. Zbog toga je ustanovljeno pet zona za besplatnu dezinfekciju posjetitelja, osigurani su popusti na dezinficijense, a pripremili su i promo materijal, sve u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusa i sigurnog boravka gostiju na planini Vlašić.

KOMENTARI

Prijatelji