Red Purple Black

Skijanje u Gorskom Kotaru: Na Čelimbaši malo, ali slatko

IspisE-mail

U nemogućnosti skijanja na nekim većim skijalištima na zapadu ili kod istočnih susjeda, postavlja se pitanje gdje se u ovo vrijeme pandemije može niz snježne padine spustiti u Hrvatskoj jer Sljeme još uvijek ne radi za građanstvo, a za odskijati dan na Platku trebaš imati sreću da „uhvatiš“ kartu jer je broj posjetitelja ograničen? Tražeči odgovor saznali smo da je to, za sada, na skijalištu Čelimbaša .

Skijalište Čelimbaša se nalazi u Mrkoplju, 15 km od Delnica, na nadmorskoj visini od oko 1000 mnv. Početna staza nalazi se na visini od 825 mnv.  Posjeduje vučnicu s  tanjurićima koja je duga oko 700 metara te dvije staze u čestoj upotrebi.

Turistička staza, koja je ovih dana u funkciji duga je 1400 metara i nosi crvenu oznaku težine. Na drugoj stazi , koja je duga oko 1000 metara i nešto je strmija, još se ne skija, ali su nadležni najavili i njeno uređenje.
U podnožju skijališta nalazi se parkiralište za 200 osobnih automobila i uslugom ski servisa.

Ova prva tri dana rada, do nedjelje 10. siječnja, skijalište radi od 9 do 16 sati, a treba naglasiti da u nastavku rada, ponedjeljkom je skijalište zatvoreno, radno vrijeme od utorka do petka bit će od 12 do 16 sati, a vikendom od 9 do 16 sati.
Dnevna skijaška karta vikendom iznosi 100 kuna, radnim danima 80 kuna, dok poludnevna za vikend, od 13 sati, iznosi 60 kuna.  Za djecu, studente i starije od 65 godine karte su jeftinije.

Na skijalištu postoji hostel  Skijaški dom pod Čelimbašom, koji za vrijeme rada skijališta  nudi hranu i piće za van, a na meniju su grah s kobasicom, pomfrit, palačinke, topli sendviči, hot dog, topla juhica te od pića kuhano vino, kava, čaj, žestice, gemišt, sok, voda, pivo.
Za one koji ne skijaju, na Čelimbaši je pripremljeno i sanjkalište.

I ono što je najvažnije, u ovom trenutku na Čelimbaši ima 80 cm snijega.

KOMENTARI

Prijatelji