Red Purple Black

Prvenstvo Dalmacije i ove godine zanimljivo, a alka pravi pogodak

IspisE-mail

Pred nama je novi skijaški vikend, a mnogi skijaši još su u mislima na zanimljiva događanja koja su se prošlog vikenda održavala na kupreškoj Čajuši, u organizaciji udruge Dalski i suradnju hotela Adria Ski.

A na Kupresu se prošlog vikenda održalo otvoreno Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju na kojem su nastupili brojni skijaši i skijašice svih generacija, s područja Dalmacije i šire, u veleslalomskoj utrci.
U generalnom plasmanu, zadanu stazu najbrže je prošao Dario Komšić iz Zagreba u kategoriji skijaši do 21 godine, u vremenu 35.38. Na utrci je nastupio i proslavljeni hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim, kojem je, u kategoriji seniora, za proći stazu trebalo 36.41 sekunda.
U nizu dobrih rezultata spomenut ćemo tek one kojima je za proći stazu trebalo manje od 40 sekundi, a uz  Komšića i Dima to su bili Valerija Knežević U21, Filip Krota U21, Igor Ivičević seniori i Aleksej Buturović veterani.

I ove godine vozila se posebna utrka, nazvana Super slalom đir, u kojoj je osin znanja skijanja trebalo pokazati i neka druga znanja, prvenstveno želju za zabavom, a u njoj je najbolje vrijeme među muškarcima ostvario Vinko Marić, dok je kod žena najbrža bila Ivana Vulić.

U sklopu ovog događanja održala se i prva Ski alka, u organizaciji SK Sinj, a po uzoru na pravu vitešku alku. Cijelo događanje predvodio je  Ski Vojvoda Zdravko Cvitković, cijelu organizaciju pratili su i kontrolirali članovi Ski Časnog suda, a alkarsku povorku sastavljenu od 17 Ski alkara predvodio je Ski Alajauš Damir Gulam i njegov zamjenik Ante Barać, inače predsjednik Ski kluba Sinj.
Prvi j s plamencem i hrvatskom trobojnicom odvozio alkar Marko Vrca, koji je nakon tri pripetavanja zaslužio titulu najboljega. Nakon tri trke Ante Duvnjak, Marko Vrca i Nikša Šarić imali su po šest punata. U prvom pripetavanju Duvnjak je pogodio u jedan, a Vrca i Šarić u sridu, u drugom pripetavanju ponovno su pogodili najmanji krug alke, dok je u trećem pripetavanju Šarić  promašio alku, a Vrca je još jednom na koplje nataknuo sridu i tako postao prvi pobjednik prve Ski alke.

KOMENTARI

Prijatelji