Red Purple Black

Skijaški vikend pred nama na skijalištima u okruženju

IspisE-mail

Ovog vikenda  sa skijanja se u Hrvatsku vraća oko 200 tisuća skijaša svih generacija, koji su ovaj tjedan proveli u nekoj od skijaških destinacija u Sloveniji, Austriji, Italiji, Francuskoj i drugim zemljama s razvijenim zimskim turizmom, no svi oni koji nisu među njima, a skijanje i boravak na snijegu su im zanimljiv provod vremena, to ovog vikenda mogu učiniti na nekom od skijališta u okruženju.

Petak je na skijalištima u susjednoj Bosni i Hercegovini bio u znaku sunčanog i lijepog vremena, a za vikend prognostičari najavljuju tek poneki oblak više. Dnevne temperature penjale su se i do ugodnih 5 stupnjeva, a tako bi trebalo biti i tijekom naredna dva dana.

Snijega na skijaškim stazama ima na skijalištima gdje je prirodni snijeg obogaćen znatnim količinama umjetnog snijega pa su tako u funkciji skijališta na Kupresu, Čajuša i Stožer, skijališta na Vlašiću, Rostovu, Busovačkim stajama, Jahorini i Bjelašnici te još ponekom manjem skijalištu.

Upravo zbog nedostatka sistema za umjetno zasnježivanje. žičare još uvijek nisu proradile na Raduši, Brusnici te na obližnjem Blidinju. No, ovog petka, ni na Blidinju nije nedostajalo gostiju koji su uživali u sanjkanju i drugoj zabavi na snijegu,  a tako će vjerojatno biti i tijekom vikenda koji je pred nama.

KOMENTARI

Prijatelji