Red Purple Black

Na BIH skijalištima nekoliko centimetara snijega

IspisE-mail

ZA GLEDANJE
Prvi sati ovog vikenda donijeli su na planine Bosne i Hercegovine manji snježni prekrivač, a na nekim skijalištima, petak navečer ostat će zapisan kao dan kada su pale prve ovosezonske pahulje.

Lijep pogled za oko, ali za planirati rad skijališta koje Dalmatinci rado pohode i nadati se skorom skijanju na njima, nije realno, jer će proći još vremena i bit će potrebna značajna količina snijega pa da sezona krene.
Snijeg se, prema meteorolozima Federalnog meteorološkog zavoda očekuje i krajem ponedjeljka.

- Sutra se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Više padavine poslije podne i u noći. Krajem dana u Krajini kiša prelazi u susnježicu i snijeg, a u ostatku Bosne u večenjim satima. Očekivana visina snježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5 cm, na planinama od 10 do 15 cm. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno mijenja smijer na sjeverni. Jutarnja temperatura od 0 do 5 stupnjeva,  a dnevna od 5 do 11 stušnjeva., Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima – kaže se u najnovijoj prognozi, u kojoj još poneku pahulju najavljuju i u utorak, nakon čega slijede dani bez padavina.

Stanje na web kamerama ove nedjelje

KOMENTARI

Prijatelji