Red Purple Black

Počinje s radom nova gondola na Jahorini

IspisE-mail

VIŠE ŽICA I STAZA
Dobre vijesti već poslovično pred sezonu stižu sa Jahorine, Olimpijski centar Jahorina, ove subote, 30. studenog, otvara najveći projekt na Jahorini, kabinsku gondolu Javor – Partizan.

Radi se o instalaciji kompanije Leitner s kapacitetaom od  2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 metara. Gondola ima ukupno 36 desetosjednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene.

- Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom razdoblju.
Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine 5 km, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježavanja i izgrađeni su vjetroustavi. Osim što će značajno doprinjeti povećanju kvalitete skijanja na Jahrorini, kabinska gondola Javor – Partizan će biti svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razlgledavanje te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpijskog centra Jahorina tijekom cijele godine – kazali su u OC Jahorina.

Vožnja novom gondolom u subotu će biti besplatna za sve goste u periodu od 10 do 15 sati.
Ovo svečano otvaranje popratit će i koncert Saše Matića, koji je na programu u 20 sati.

KOMENTARI

Prijatelji