Red Purple Black

Iza nas jedna od najrekordnijih sezona u okružju

IspisE-mail

SKIJALO SE I U TRAVNJU
Sezona koja je upravo za nama na većini skijališta u okružju, koje rado pohode Dalmatinci, završena je odličnim rezultatima, a na nekima od skijališta oboreni su i različiti rekordi, kako u broju skijaških dana tako i u broju skijaša na stazama.

Snijega ove sezone nije nedostajalo, bilo ga je i na manjim skijalištima koja još uvijek nemaju sisteme za umjetno zasnježivanje, a posebno kod onih koji su za podlogu pravom snijegu koristili umjetne bijele pahuljice.
Skijati se počelo još krajem prošle kalendarske godine, snježni su bili božićni i novogodišnji blagdani,  na skijama se dočekao i drugi dio ožujka, a na skijalištima poput Jahorine i Bjelašnice, skijajući se proveo i početak travnja.
Tek povremeno, poneki kišni dan, jak vjetar te prevelike količine snijega znale su pokvariti doživljaj i kontinuitet u skijanju.

Sezona je bila uspješna i na Čajuši te Vlašiću, zimu je dobro odradilo i Blidinje, a zabave na snijegu nije nedostajalo ni na Stožeru i Rostovu.
Kako smo naveli, sezona je najduže trajala na najvećim skijalištima u BIH, olimpijskim planinama Bjelašnica i Jahorina, gdje se ove godine održavala i Zimska olimpijada mladih te je mnoge podsjetila na davnu 1984. godinu.

Na Jahorini 140 skijaških dana

U ovoj sezoni ponovo se posebno istakla Jahorina, gdje iz sezone u sezonu bilježe odlične rezultate. Iako se zašlo u drugi dio travnja na toj planini još uvijek je postojala mogućnost skijanja, a statistika koju su vodili nadležni govori da su premašeni svi rezultati te su zabolježene drastične promjene.

Kako je prije nekoliko dana izjavio direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić,  broj skijaša porastao je za  225 posto,  prihodi za 170 posto dok je indirektan prihod od skijališta dostigao 1,25 milijuna KM .

KOMENTARI

Prijatelji