Red Purple Black

U nedjelju na Jahorini humanitarna utrka Trka za život

IspisE-mail

POZVANI SVI DA SE UKLJUČE
Olimpijski centar Jahorina, u nedjelju, 24. veljače,na stazi Poljice,  bit će domaćin humanitarne utrke pod nazivom „Trka za Život“, a ususret utrci održana je konferencija za medije.

Iva Ivkić, izvršni direktor Olimpijskog centra Jahorna pozvala je tom prigodom sve zainteresirane da se prijave za utrku i uz kotizaciju od 20 KM, pokažu svoju humanost. Prijave se mogu izvršiti u dvije kategorije, odrasli i djeca.

- Prijava za utrku je moguće je obaviti putem web stranice OC Jahorina te u hotelima Vučko, Termag i na platou Poljice. Iako sva sredstva prikupljena od utrke idu u humanitarne svrhe, za najbolje u utrci smo pripremili i vrijedne nagrade naših sponzora Raptor, Just Watch, Denis Toys i naravno Olimpijskog centra Jahorina – kazala je Ivkić, napomenuvši  i da  su za sve one koje ne skijaju pripremljene  majice i narukvice čijom će kupovinom takođe biti podržana humanitarna akcija.

- Iskoristila bih priliku i da pozovem sve na after party „Trke za život“ od 13 sati na terasi Kolibe hotela Termag, gdje će sve prisutne zabavljati Nikolina Kovač, Dalal Midhat, Adis Škaljo i Amel Ćurić. Sva sredstva od prodaje pića sponzora Plantaže, Banjalučka pivara i Vispak takođe ići u program Otvorene mreže za pomoć četvero mališana – nadodala je Ivkić.

Predsjednik Otvorene mreže, Almir Čehajić Batko,  kao cilj humanitarne trke naveo je spašavanje života četvero djece, među kojima je i djevojčica Merjem Bašić. Istakao je da djevojčica Merjem treba na hitnu operaciju koja košta minimalno 39 tisuća eur, te da je jučer otputovala u Tursku gdje bi trebala biti operirana.

- Naša je odluka bila da Merjem prebacimo u Tursku "na dug", danima je osjećala nepodnošljive bolove, jer se u BiH nije moglo ništa uraditi. Želja nam je da se Merjem vrati zdrava u BiH -  pojasnio je Batko i apelirao na sve one koji su u mogućnosti da u nedelju, 24. veljače dođu na Jahorini i podrže humanitarnu akciju te na taj način doprinesu izlječenju i bezbrižnosti svakog djeteta.

- Ukoliko niste u mogućnosti doći na Jahorinu pozovite jedinstven humanitarni broj 17 030 i 17 050. Humanitarnu akciju moguće je podržati i uplatom sredstava na žiro račun “Otvorene mreže” kod Sberbanke BiH – broj tekućeg računa 1401010022091880, a deviznog 5030120-220918 – IBAN broj: BA39 1401010022091880 SWIFT-SABRBA22 – naveli su organizatori

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji