Red Purple Black

ZANIMLJIVOSTI: U srcu Kopenhagena skijaju na smeću

IspisE-mail

TAKO SE TO RADI
I dok Hrvatska i zemlje u okružju muku muče što i kako učiniti s tonama i tonama smeća, Danci su od smeća napravili – skijalište.

Radi se o skijalištu koje godinama niče u tvornici za preradu smeća Copenhill, nedaleko od samog centra Kopanhagena.  Ideja o nečem ovakvom rodila se prije desetak godina, a prije nego je projekt urbanog skijališta uopće započet, dobio je cijeli niz priznanja iz sfere arhitekture. Time Magazine je ovaj projekt ocijenio kao jednu od najinovativnijih ideja 2011. godine.

Projekt izgradnje skijališta dio je projekta izgradnje rekreacijske zone, a prema određenim informacijama skijalište je koštalo oko  92 milijuna danskih kruna  ili 8 milijuna funti. Zbog zahtjevnosti cijelog projekta, vrijeme realizacije produžilo se za više mjeseci.
Skijalište je osmišljeno na „krovu“ zgrade tvornice za preradu smeća, a prekriveno je posebnom zelenom podlogom,  niz koju se skijaši mogu spuštati.
Nakon što je staza puštena u probni rad, a kako su izvijestile brojne svjetske medijske kuće,  svi koji su imali priliku okušati se skijajući ili bordajući bili su i više nego zadovoljni. Neki od skijaša imali su priliku stazu isprobati i kada je na njoj bilo 2 cm prirodnog snijega,


Christian Engels, izvršni direktor Copenhilla, izjavio je kako imaju namjeru svojim gostima tijekom cijele godine pružati kraću verziju odmora  u Alpama jer će im omogućiti korištenje cijelog paketa, od skijanja do različitih vrsta zabave.

Foto: Twitter 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji