Red Purple Black

Na Prvenstvu Dalmacije premoćno najbolji skijaši iz Šibensko-kninske županije

IspisE-mail

UKUPNO NAJBRŽI IGOR IVIČEVIĆ IZ KREŠEVA

Zadnji vikend u mjesecu sječnju na kupreškoj Čajuši održano je prvo Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju za oba spola i sve generacije. Iako se za utrku prijavilo više od dvjesto natjecatelja, zbog vremenskih neprilika na cestama prema Kupresu mnogi su prijavljeni ipak ostali kod svojih kuća pa se u utrkama za naslov najboljih našao81 skijaš i skijašica.

Veleslalomska utrka vozila se na stazi Vuk, sa startom na 1500 i ciljem na 1350 metara nadmorske visine, Staza je bila duga 600 metara, a 27 vrata postavio je jedan od organizatora, skijaški trener Davor Komšić.

U ženskoj konkurenciji u najmlađoj kategoriji, U8, naslov prvaka pripao je Evi Lokas iz Šibenika. U kategoriji  U10 prva je bila Nela Paić iz Šibenika, a iz Šibenika je i pobjednica u kategoriji U14 Viktorija Lokas. Petra Šola iz Tomislavgrada prvakinja je u kategoriji U16, a Šibenčanke Lucijeta Laća i Lucija Mikulandra u kategorijama U18 i U21. Među seniorkama najbolja je bila još jedna Šibenčanka, Rina Šišara, među veterankama +40 pobjedilaje Ana Miočić iz Zadra dok je u kategoriji +50 prvakinja postala Zadranka Ljiljana Kapetanović.

Među muškom populacijom u kategoriji U10 pobjedio je Maks Macura iz Šibenika, a u kategoriji U12 Luka Ivanović iz Zadra. Petar Krajina u U 14 i Branimir Zrno u U16, obojica iz Tomislavgrada, bili su najbolji u svojim kategorijama, kao i njihov sugrađanin Dominik Bagarić u kategoriji U18.
Dario Komšić iz Zagreba odnio je pobjedu u kategoriji U21, dok je među seniorima najbolji bio Igor Ivičević iz Kreševa. Među veteranima u kategoriji +40 prvak je postao Aleksej Buturović iz Vodica, a među najstarijim skijašima +50, pobjedio je Ratko Mikulandra iz Šibenika.

 

Najbolje vrijeme u svim kategorijama među skijašima ostvario je Igor Ivičević, koji je stazu prošao za 38,18 sekundi, a među ženama, s vremenom 40,60 najbrža je bila Petra Šola.

U ukupnom plasmanu premoćno su najuspješniji bili natjecatelji iz Šibensko-kninske županije, a od skijaša koji su startali, utrku nije završilo njih petero.
I nakon što su službene utrke završene, na stazi Adriaski vozila se jedinstvene utrka na svijetu, super slalom đir, gdje je na stazi dugoj 100 metara bilo postavljeno pet vrata, ali i brojna iznenađenja. U dvije vožnje ove utrke sudjelovalo je 22-oje muškaraca i žena, a stazu je najbrže prošao Davor Komšić, kojem je u dvije vožnje trebalo 1:12.17 da savlada sve prepreke.

Ovo prvo Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju organizirala je asocijacija Dal Ski, koja okuplja poklonika skijanja u četiri dalmatinske županije.

Foto: Dal Ski

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji