Red Purple Black

Smekšalo vrijeme pa malo smekšale i staze

IspisE-mail

PROGNOZA ZA VIKEND 
Jači jugoistočni i južni vjetar, temperature nekoliko stupnjeva poviše nule, mjestimična susnježica i topljenje nekoliko gornjih centimetara snježnog pokrivača, vrijeme je koje je obilježilo ovaj petak na bosanskohercegovačkim skijalištima, a slično vrijeme očekuje nas  i tijekom ovog vikenda.

Zbog jakog vjetra u petak je tako bilo zatvoreno skijaište na Stožeru, a povremeno su mirovala i sjedala žičare na Blidinju, kao i na još ponekom skijalištu. Vjetar i „meka staza“ mogli bi stvoriti ponešto problema i pokvariti pravi užitak  poklonicima skijanja i u narednim danima, no uglavnom će se skijati.

U nastavku donosimo prognozu za BIH u narednim danima, s napomenom da će na planinskim predjelima temperature ipak biti za neki stupanj niže, a kiša bi se mogla pojaviti u obliku susnježice. Za nešto niže temperature i nove pahuljeipak ćemo se morati strpiti do sljedećeg tjedna.

Prognoza za BIH Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Subota, 2. veljače -  tijekom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Intenzivnije padavine su moguće na sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stupnjeva.

Nedjelja.3. veljače -  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine su izgledne u Hercegovini, jugozapadu i jugoistoku Bosne, gdje se prognozira 40 do 80 litara kiše po metru kvadratnom. Snijeg samo na vrhovima planina. Prije podne još vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U noći na ponedjeljak vjetar postupno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

Ponedjeljak, 4. veljače - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg. U Hercegovini kiša krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja tmperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje između 4 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 stupnjeva.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji