Red Purple Black

U pogonu skijaši, borderi, sanjkaši i ostali snjegoljupci

IspisE-mail

VIKEND NA BIH I HRVATSKIM SKIJALIŠTIMA
Snježni pokrivač, ponegdje viši i od metra, uglavnom uređene staze, oblačno vrijeme s ponekom pahuljom, umjeren vjetar te zimski uvjeti na cestama, kratak su opis skijališta u BIH i Hrvatskoj ovog petka, a slični prizori vladat će i ovog vikenda pred nama.

Sva skijališta, čiji rad pratimo su otvorena za skijaše, bordere i sanjkaše, a treba naglasiti da je uz skijališta na Kupresu, Vlašiću, Jahorini, Blidinju, Bjelašnici, Rostovu, Pridolcima, Busovačkim stajama i Brusnici, rad za vikend najavilo i skijalište na Raduši, gdje je palo dodatnih više od 20 cm snijega pa su se uvjeti značajno popravili. Napominjemo da će na Čajuši ovog vikenda u tijeku biti i treninzi za najavljeno prvenstvo dalmacije u alpskom skijanju.

U Hrvatskoj, unatoč pahuljama u Dalmaciji proteklih dana, nema posebno snijega pa će raditi neke od sljemenskih staza te pokretna traka Radeševo  za skijaše i bordere na Platku.

Kako smo kazali, za vikend slijedi slično vrijeme kao i ovog petka, odnosno kako meteorolozi najavljuju, u subotu u Bosni većinom pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguć slab snijeg.  Vjetar u većem dijelu Bosne bit će slab jugozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najniže temperature na skijalištima i i dalje će biti desetak stupnjeva ispod nule.
Nedjelja također donosi pretežno oblačno vrijeme.

Sukladno datumu, u BIH su na snazi zimski uvjeti vožnje, a na pojedinim prometnicima ima ugaženog snijega i leda pa se apelira na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. IZ BIHAMK-a upozorili su vozače, koji prometuju magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava,  na dodatan oprez zbog učestalih izlazaka divljih konja na kolovoz.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji