Red Purple Black

Za vikend se očekuje daljnji snijeg i hladnoća

IspisE-mail

PRAVA ZIMA NA SKIJALIŠTIMA
I dok značajan broj Dalmatinaca ovog vikenda kreće na skijanje u neki od skijaških centara na zapadu, dio onih koji iz različitih razloga ipak ostaju kući, ovog će vikenda skijati na nekom od obližnjih skijališta, a radi se uglavnom o skijalištima u BIH.

Prema informacijama s Kupresa, Vlašića, Blidinja, Rostova, Busovačkih staja, Pridolaca, Jahorine i Bjelašnice, snijega ima u izobilju, staze se uređuju i sva će nabrojano raditi tijekom ovog vikenda, no ugodno skijanje ipak mogu pokvariti niske temperature i oblačno vrijeme sa snijegom i vjetrom, kao i potreban izuzetan oprez na pojedinim dionicama puteva prema skijalištima.

Prognoza Federalnog meteorološkog zavoda kazuje kako će u subotu, 5. siječnja u BIH biti pretežno oblačno vrijeme. Više padalina očekuje se u drugoj polovini dana, a većinom će padati snijeg ili susnježica. Vjetar će u Bosni biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera, a krajem dana promjenit će na sjevernjak.  U Hercegovini  će tijekom cijelog dana puhati slab vjetar sjevernog smjera. Temperature će se na područjima skijališta i dalje kretati oko desetak stupnjeva ispod nule.
U nedjelju, 6. siječnja u Bosni će predvladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, s više padavina u jutarnjim satima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka bit će malo više nego dan ranije.

Među hrvatskim skijalištima snijega ima na Sljemenu, no ovo skijalište neće raditi za građanstvo tijekom vikenda zbog održavanja utrke „Snježna kraljica“, a nastavit će s radom u ponedjeljak i to Bijela livada, dok će u utorak u funkciju biti pušten i Crveni spust.
Vijesti s Platka govore kako će za vikend  biti otvorena pokretna traka Radeševo za skijaše i bordere. U Gorskom kotaru snijega nema previše pa se zabaviti mogu tek poklonici sanjkanja i igara na snijegu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji