Red Purple Black

Ispratiti staru i dočekati novu godinu skijajući

IspisE-mail

NOĆ KADA SVE ŽIVNE
Zadnji dan skijanja u ovoj godini je pred nama. Osim što će iskoristiti sve mogućnosti koje danas pružaju skijališta, dio Dalmatinaca na snijegu će dočekati i novu 2019. godinu. Iako se neki već nalaze na nekom od skijališta zapadne Europe, gdje će boraviti ovu najluđu noć u godini, dio se ovog vikenda uputio na neko od obližnjih skijališta, a dio skijaša u zadnji tren razmišlja gdje bi mogli dočekati nadolazeću godinu.

Za njih baš i nemamo dobre vijesti jer su smještaji na obližnjim skijalištima već dobro popunjeni, a poneko mjesto može se naći samo upornim traženjem ili kod prijatelja.
A kako će na skijalištima dočekati novu godinu... idemo redom.

U hotelu Adriaski na Kupresu, već prema ustaljenoj praksi, doček nove godine organiziran je s glazbom uživo i bogatom trpezom. Snijega na Čajuši ima, staze su uređene i prvi dan sljedeće godine može se provesti skijajući.
U obližnjem snow parku Kupres na Stožeru doček se, uz glazbu uživo, organizira u Kupreškoj kući. Snijega ima i na Stožeru, ali ne možemo potvrditi da ga ima dovoljno za skijanje, no svakako ima ga za male zimske radosti, kojih je u ovom centru bezbroj.
Na Blidinju su također dobri uvjeti za skijanje, a na tom skijalištu u nedjelju je, koncertom Željka Samardžića, započeo Zima fest, koji se nastavlja u novogodišnjoj noći. Na dočeku će goste u velikom šatoru zabavljati grupa Viva, a prvi dan nove godine rezerviran je za zabavu uz Mladena Grdovića i Dejana Matića.

Turistička zajednica SBK ove godine organizira doček nove godine na platou Babanovac na Vlašiću, gdje su apartmani već skoro u potpunosti popunjeni, a uvjeti za skijanje osigurani. U najluđoj noći, osim privatnih zabava te onih unutar ugostiteljskih objekata, na zajedničkom dočeku na platou Babanovac za dobru glazbu bit će zadužen DJ Exit, a u ponoć na vlašićkom nebu bit će milijuni iskri vatrometa.
Dobre vijesti stigle su i s Rostova, o početku rada skijališta pa će tako svi oni koji na Rostovu, uz glazbu uživo i slasne delicije, budu dočekali novu, imati priliku za skijanje na samom početku godine.

Na Jahorini i Bjekašnici živo je bilo već ove subote, na koncertima Lepe Brene i Bijelog dugmeta, a živo i ludo bit će i u novogodišnjoj noći, uglavnom na privatnim zabavama, nakon kojih će se u utorak mnogi s uživanjem moći spustiti nekom od uređenih staza ovih skijališta.

Prema vremenskoj prognozi, ponedjeljak će u BIH proći s temperaturama,nula,  stupanj ili dva ispod nule, oblačnim nebom sa manjim snijegom u središnjim i istočnim dijelovima, dok će se u novu godinu ući s nešto nižim temperaturama, ali i manje oblaka pa bi užitak trebao biti potpun.
Na žalost svih onih, koji su željeli provesti ovu noć na nekom od malih skijališta Gorskog kotara i Like, snijega u Hrvatskoj nedostaje pa na njima neće biti ni posebnog skijanja.

KOMENTARI

Prijatelji