Red Purple Black

Zanimljivosti: Biciklom niz Streif

IspisE-mail

Lani je Markus “Max” Stöckl postavio brzinski rekord na suhom terenu, na serijski proizvedenom brdskom (DH) biciklu. To naravno nije bilo dovoljno pa se 43-godišnji Tirolac, opet na serijski proizvedenom biciklu, upustio u još jednu snježnu avanturu. Naime ovo nije prvi njegov podvig na snijegu jer je već ranije „plužio“ brzinom od 210 km/h. Sada je na redu bio još zahtjevniji pothvat – okršaj sa zloglasnom skijaškom stazom Streif!

Savladati zloglasni Streif, i ne samo to, već i pobijediti ovu stazu u Kitzbeuhelu jednako je, možemo reći, osvajanju zlatnog olimpijskog odličja. Radi se prije svega o prestižu. Skijaške staze, a Hahnekamm je dugačak 3312 metra, poligon su na kojemu najbrži skijaši dosežu brzine do 150 km/h, a skokovi mogu biti dugački i do 80 metara. Ova staza, koju na nekim mjestima ne možete prohodati bez krampona, doista pobuđuje strahopoštovanje.

No Max nije čovjek koji podliježe takvim dojmovima, pa je ovu stazu na serijski proizvedenom biciklu prošao za tri minute i šest sekundi, a na mahove je njegova brzina dosezala 106 km/h.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:
https://www.redbull.com/ca-en/videos/max-stoeckl-hahnenkamm-streif-downhill-pov-clip

KOMENTARI

Prijatelji