Red Purple Black

Turci na Vlašiću grade turistički centar s golfom i aerodromom

IspisE-mail

U velikom kompleksu predviđena je i izgradnja edukacijskog, zdravstvenog i sportsko-rekreativnog centra.

Istina je, ulažemo milijarde na Vlašiću, potvrdila je za ATV Ebru Gürsan, predsjednica turskog konzorcija HeritageTurk, koji u izgradnju Eko zone Korićani na Vlašiću u BiH planira uložiti čak 4,2 milijarde eura, javljaju banjalučke Nezavisne novine. Gürsan je dala jamstva o skorom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, čime je i povrdila ranija pisanja medija o namjeri gradnje aerodroma, golf terena, kliničkog centra i drugih sadržaja na Vlašiću.

Očekuju goleme prihode

"Krajem siječnja osobno dolazim u Bosnu i Hercegovinu gdje ću početi završne razgovore s lokalnim partnerima i vlasnicima projekta, da time završimo priču oko glavnog ugovora. Nakon toga, moj tim zajedno s izvođačima radova počet će gradnju na samoj lokaciji", izjavila je Gürsan. Da turska kompanija dolazi do kraja mjeseca, potvrdio je i glavni menadžer projekta Eko zona Korićani. "Sada već možemo projektirati prihode, na temelju tih podloga smo, zapravo, i osmislili projekt", rekao je Zoran Vujinović, glavni menadžer projekta i direktor tvrtki Tomix Kneževo i TLG Travnik.

U studiji izvodljivosti stoji procjena od gotovo dvije milijarde eura na godišnjoj razini. U to se računaju prihodi kliničkog centra, studentskog i umirovljeničkog grada, ali Grada kraljeva koji će biti izgrađen od kamena. Eko zona Korićani na Vlašiću zamišljena je kao mjesto za odmor, liječenje i oporavak, kao i visinske pripreme sportaša i edukaciju u prirodnom okružju. 

Neostvariv projekt

Prema Vujinovićevim riječima, u projekt koji su mnogi proglasili previše futurističkim ili neostvarivim, uključene su vlade Federacije BiH i Republike Srpske, ali i općine Kneževo i Travnik. U kompleksu je predviđena izgradnja edukacijskog, zdravstvenog, sportsko-rekreativnog i turističkog centra. Tvrtka Tomix iz Kneževa nositelj je eko programa, a TLG energetskih projekata. 

Podigli aerodrome u Istanbulu i Prištini

U dokumentaciji koju su ATV-u dostavili investitori stoji da je riječ o tursko-kineskom konzorciju. Sarađuju s kineskim bankama i turskim građevinskim tvrtkama. Izgradili su, između ostalog, aerodrome u Istanbulu i Prištini, a trenutno grade turistički kompleks u Azerbajdžanu.

Izvor: Poslovni.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji