Red Purple Black

Kiša i vjetar zaposjeli skijališta u BIH i Hrvatskoj

IspisE-mail

LOŠE VREMENSKE PRILIKE
Kao što su meteorolozi najavljivali, u gorskim predjelima Hrvatske te na planinama u BIH, tijekom petka padala je kiša, a tamo gdje su kišne kapi ipak prelazile u snijeg, uvjete na skijalištima pokvario je vjetar.

Kiša je stalno ili povremeno padala na Kupresu i Vlašiću gdje su žičare ipak radile, kao i na Blidinju i Rostovu te nekim drugim skijalištima, gdje su u petak bila zatvorena vrata.
Na Bjelašnici i Jahorini nije bilo toliko kiše već ponešto i snježnih pahuljica, no na tim skijalištima vjetar je ostavio traga pa je u funkciji bio tek manji broj ski liftova, zbog čega je na Jahorini otkazano noćno skijanje.
Na svim skijalištima temperature su se kretale od 2 do 6 stupnjeva poviše nule, što je, zajedno s kišom, na pojedinim skijalištima otopilo dio snježnog pokrivača.

Prognoze za vikend najavljuju manje oborina i ponešto niže temperature pa bi uvjeti za skijanje mogli biti makar malo bolji.
Boljim uvjetima posebno se nadaju na Jahorini gdje se u subotu održava međunarodno natjecanjeu alpskim disciplinama, FIS KUP "Jahorina 2017" te Otvoreno prvenstvo BiH u disciplinama slalom i veleslalom .
U nedjelju će na Jahorini biti održan Red Bull Home Run, masovno spuštanje skijaša i bordera niz planinu.

Zbog kiše i vjetra u petak je bilo zatvoreno i skijalište na Platku, a problema je bilo i na Sljemenu, gdje se također nadaju boljoj prognozi za vikend.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji