Red Purple Black

Bijeli ispraćaj stare godine na skijama?

IspisE-mail

NA BOSANSKOHERCEGOVAČKIM SKIJALIŠTIMA
Za sve one koji su odlučili ispratiti staru i dočekati novu godinu na snijegu nekog od bosanskohercegovačkih skijalištima, stižu dobre vijesti, a one govore kako će najluđa noć u godini proteći obojana u bijelo.

Snijeg je na bosanskohercegovačkim planinama počeo padati u utorak, a nastavio se i tijekom srijede, pa u kombinaciji s ranije izrađenim umjetnim snijegom i niskim temperaturama, ponegdje čini već zavidan sniježni prekrivač.

Prema vijestima s Jahorine, snijeg pada i na tom skijalištu pa sa ranijom snježnom podlogom na pojedinim područjima čini 30 cm snježnog pokrivača pa je u funkciji skijanja šestosjed Skočine.

Na Bjelašnici je pao novi snijeg, a i dalje pada, a novi topovi koji su na glavnoj stazi osigurali snijeg još proteklog vikenda, omogućili su skijanje i upotrebu BX lifta i trosjeda Babin dol i ovih dana.

Na Vlašiću je u srijedu zabilježeno oko 15-ak cm snijega, a nešto manje ima ga i na Blidinju te na Rostovu. O nastavku snježnih padavina ili njihovom prestanku, ovisit će i skijanje na ovim planinama.

Najomiljenije skijalište Dalmatinaca, ono na Kupresu, u srijedu ujutro je također osvanulo sa snježnim pokrivačem. Nekoliko centimetara snijega i topovi za umjetno zasnježivanje u funkciji, kolorit su skijališta Adriaski tijekom srijede. Hoće li se uspjeti osigurati poneka staza za skijanje nadležni nam nisu mogli kazati, no poručili su da rade sve kako bi Nova godina prošla u skijanju, a o svemu će informirati javnost za dva dana.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji