Red Purple Black

Na Bjelašnici otvaranje i skijanje, na Jahorini skijanje na Skočinama

IspisE-mail

SKIJANJE NA OLIMPIJSKIM PLANINAMA
Zahvaljujući umjetnom snijegu ovog vikenda skijat će se na dvjema olimpijskim planinama u Bosni i Hercegovini, Jahorini i Bjelašnici.

Prvi skijaši niz padine Bjelašnice spustili su se još prošlog vikenda, kada je skijanje bilo moguće na ski liftu BX , u vremenu od 8 do 16 sati.
Skijanje se nastavilo i u slijedećim danima te u noćnim terminima, pa će tako biti i ovog vikenda koji je pred nama.

Inače,  krajem studenog tvrtki ZOI 84 isporučen je prvi kontigent topova za umjetno zasnježivanje, pri čemu je isporučeno sedam topova od ukupno planiranih 30 topova. Dio je to realizacije cjelokupnog projekta modernizacije sistema umjetnog zasnježivanja, modernizacije objekata vertikalnog transporta, odnosno šesterosjedne žičare i četverosjedne žičare, koji je planiran do kraja mjeseca kolovoza slijedeće godine, kada bi trebali stići i preostali topovi.

Skijanje na Bjelašnici ovog vikenda upotpunit će manifestaciju otvaranja ovogodišnje sezone, koja se održava od 23. do 25. prosinca. U sklopu manifestacije bit će organizirano Šankanje na kojem će nastupati poznati DJ-evi James Zabiela, Beatshakers, Marko Nastić i Nikola Vemić, a koncert će održati i grupa S.A.R.S.

I na Jahorini skijanje

Prema informacijama s Jahorine na tamošnjem skijalištu, uz pomoć umjetnog snijega, postignuti su uvjeti za skijanje na stazi Skočine, gdje je sniježni prekivač od 25 cm.
Staza je otvorena za skijaše i bordere, a šestosjed Skočine je u funkciji od 9 do 16 sati.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji