Red Purple Black

Najveće srpsko skijalište u pripremama za skori početak sezone

IspisE-mail

VIJESTI SA KOPAONIKA
Prema pisanju srpskih medija i portala skijanje.rs, skijalište na Kopaoniku spremno je za skoro otvaranje ovogodišnje skijaške sezone. Prirodnog snijega ima oko 20 cm, a s obzirom na povoljne vremenske uvjete prije nekoliko dana u rad je pušten sustav umjetnog zasnježivanja.

Više od 30 topova tako svakodnevno radi i zasnježava staze Karaman greben, Panćić i Dolina sportova. Kako su nadležni u tom skijalištu informirali javnost, umjetno zasnježavanje nastavit će se i dalje, u skladu s vremenskim uvjetima, kako bi se stvorila što bolja podloga sačinjena od prirodnog i umjetnog snijega.
Inače, ski centar Kopaonik opremljen je sa preko 350 fiksnih i mobilnih topova te lansera, koji se opskrbljuju iz tri akumulacije kapaciteta 30.000 kubninh metara. Topovi i lanseri postavljeni su duž staza te pokrivaju sve površine skijaških staza na Kopaoniku.

Službeno otvaranje skijaške sezone planirano je za vikend od 8. do 11. prosinca, a u tom vremenu na Kopaoniku očekuju više od 15 tisuća gostiju. Većina kapaciteta za Ski opening Kopaonik je već rasprodana, što su nadležni ocijenili kao dobar predznak nadolezeće sezone.
Sa Kopaonika su za ovu sezonu stigle i nove vijesti za najmlađe, naime tamo je u pripremi organizacija Dječjeg grada u Dolini sportova, gdje će se najmlađi, potpuno besplatno moći tijekom zime zabavljati u dvorcima, šatorima, kućicama i sa bezbroj sprava za zabavu.

Foto: kopaonik.travel

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji