Red Purple Black

Hrvatski tjedan opet smo proveli u Francuskoj

IspisE-mail

MANJE SNIJEGA, ALI UŽIVANJE ISTO
Prvog dana siječnja, na skijanje diljem zapadne Europe otišlo je, prema pojedinim procjenama, nešto manje od 200 tisuća građana Hrvatske. Kako su do Nove godine padine skijaških staza u većem dijelu Alpa bile bez uobičajenih količina snijega za ovo doba godine, dio pesimističnijih skijaša ipak je otkazao svoje aranžmane, posebno za Italiju i Austriju.

Poneki su u zadnji tren mijenjali destinacije, te su neplanirano krenuli put francuskih Alpa, gdje su uglavnom sva skijališta radila, doduše s manjim brojem staza u funkciji.

No za sve koji su ipak bili optimisti, vremenske prilike već prvih dana na skijalištima donijele su nove količine snijega, pa se ipak, na svim skijalištima moglo uživati u višednevnom skijanju.

Ekipa Dalmacijaski ove se godine odlučila još jednom posjetiti francuski Les Orres, gdje se, kao i lani, održavao  Knock out festival s nastupom nekoliko hrvatskih glazbenih grupa, na koji je pristigao veći broj mladih skijaša, posebno iz sjevernog dijela Hrvatske.

Na ovom skijalištu sa više od 30 staza, u vrijeme hrvatskog tjedna, zbog nedostatka snijega, radilo je tek njih osam, što je mnogima ipak bilo dovoljno za „godišnju dozu“ skijaških bravura.

Iako smo tijekom višegodišnjeg skijanja u Francuskoj, u periodu hrvatskog tjedna, ubilježili oko 85 posto sunčanih dana, ove godine vremenske prilike ipak su bile nešto drugačije, a na približno 2 tisuće metara nadmorske visine izmijenjivao se red sunčanog vremena, red sniježnih padalina, ali i što je bilo teško zamisliti, red kiše.

No unatoč svemu, složili smo 5 dana skijanja, a samo nas je predzadnjeg dana kiša uglavnom vezala za zbivanja unutar apartmanskog naselja.

Slične vremenske prilike, te dio staza izvan funkcije, pratili su i dio naših prijatelja,koji se ove godine odlučio skijati u Val Cenisu i Alpe d'Huezu. A izmjenjivanje sunca, kiše i snijega pratilo je i skijaše u Val Thorensu, Les Deux Alpes, Puy St. Vincentu i drugim francuskim skijalištima, ali i skijalištima u dijelu talijanskih i austrijskih Alpa.

No, svi su ipak dobro iskoristili svaki trenutak i staze uređene u skladu s vremenskim prilikama, te upisali još jedan aktivni skijaški tjedan.

Les Orres

Val Cenis

Alpe d'Huez

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji