Red Purple Black

Otvaraju se skijališta…

IspisE-mail

S obzirom da ovog vikenda otvaraju gotovo sva skijališta, napravili smo jedan mali pregled istih. Na Kupresu s gotovo 40 centimetara snijega rade sve staze. Park prirode Blidinje je još od prošle nedjelje spreman za skijanje. Na Vlašiću je sutra u 9:30 sati službeno otvaranje sezone. Sarajevska skijališta Bjelašnica i Jahorina su također u funkciji. Jedino Bjelolasica još ne radi. Otvorenje se, ako to dopuste vremenski uvjeti, očekuje za Božićne blagdane.


Kupres


Noćas je na Kupresu padao snijeg. S obzirom da i danas pada, skupilo se gotovo 40-tak centimetara. Samim tim stvoreni su uvjeti za skijanje pa su sve staze i liftovi stavljeni u funkciju. Skijalište će raditi i narednih dana ako to dopuste vremenski uvjeti.
Od novosti oko hotela AdriaSki možemo spomenuti nove topove koji će sigurno pomoći kvalitetnijoj stazi ispod sjedećnice. Na vrhu otvoren je novi restoran-konoba.
Ako ste planirali provesti novu godinu u hotelu sad je za to već prekasno. Hotel je popunjen od 28.prosinca pa sve do 15. siječnja.


Blidinje

Skijalište u Parku prirode Blidinje otvoreno je još prošle nedjelje. Na stazama ima od oko 40 centimetara snijega pa sve do 1 metar na nekim djelovima. Kako su nam rekli na skijalištu, uvjeti za skijanje su idealni.
Problem ovog skijališta uvijek je bila njegova dostupnost. Putevi iz smjera Jablanice su u odličnom stanju, ostalo je još svega nekoliko kilometara neasfaltirane ceste. Za sve one koji se u Blidinje upute preko Posušja, također mogu očekivati uredne puteve koji se redovito održavaju.
Od novosti na Blidinju, osim novog popratnog objekta, nema ništa novo.


Vlašić

17.12. - Sinoćnjih 10-15 cm snijega koji je pao na uređen pripremni sloj ski staza, donio nam je i lijepe vijesti sa Vlašića. Upravo je u toku završno testiranje ski liftova Babanovac I i II, te ski lifta Markovac, detalje možete pogledati na Web kamerama. Službeni početak ski sezone 2005./2006. na planini Vlašić najavljen je za sutra (nedjelja) u 09:00 sati. Postojala je ideja da se otvaranje dogodi večeras, na ski liftovima Babanovac I i II koji su opremljeni reflektorima za noćno skijanje, ali je uprava poduzeća Vlašić ski doo donijelo odluku da tek sutra omogući skijašima cjelodnevno uživanje.
(Benjamin, Babanovac.net)


Bjelolasica

Na Bjelolasici je zbog juga od 50-60 centimetara snijega proteklih dana ostalo jedva pola. Skijalište je zatvoreno a otvaranje se planira oko Božića(24.,25.12). Iako nam je prognoza naklonjena, kako su nam rekli na skijalištu, otvaranje će se dogoditi ako to dopuste vremenske prilike. U odnosu na prošlu godinu u Olimpijkom centru Bjelolasica nema nekih novosti. Organizatori su za ovu godinu pripremili novu stazu za boardere sa dodatnim sadržajima, elementima za skokove… Povećan je i kapacitet u ugostiteljskim objektima.


Bjelašnica

16.12. - Po riječima našeg izvora sa Bjelašnice, staze su u izvanrednom stanju i spremljene su kao za Svjetski kup! Nadaju se dobroj posjeti i ako ne bude puhao vjetar kao danas, spremni su uključiti sve liftove osim Kotlova.
(BHski.ba)


Jahorina

16.12. - U razgovoru s ljudima iz OC Jahorina, saznali smo da su potpuno spremni za početak sezone i da se nadaju lijepom vremenu, bez obzira na današnji slab snijeg koji je počeo padati u toku dana. Snijeg na stazama je visine 50-60 cm i staze su uređene. Prema njihovim riječima, prva će krenuti Ogorjelica, i još par liftova, a u slučaju potrebe uključit će dovoljan broj transportnih kapaciteta. Također su uvjereni da će dobroj posjeti doprinijeti i promotivna cijena dnevnih karata po cijeni od samo 10 KM.
(BHski.ba)


Igman

17.12. - U razgovoru s odgovornom osobom iz uprave ski centra Igman doznajemo da je od sutra i dvosjed u pogonu, kao i jedan baby lift. Bez obzira na malu količinu snijega od samo tridesetak cm, radnici uposleni na uređenju staza su zaista uložili mnogo truda i pripremili stazu. Autor ovih redaka je i sam bio svjedokom vještine momaka sa Igmana, te ukoliko oni tvrde da je staza spremna, vjerujte im na riječ!!
(BHski.ba)


JK, DalmacijaSKI.com

KOMENTARI

Prijatelji