Red Purple Black

Platak: Sezona otvorena na minus 10 stupnjeva

IspisE-mail

PLATAK – Sezona skijanja 2005/2006. na Platku, unatoč –10 stupnjeva Celzijusevih startala je više nego dobro. Preko sto parkiranih automobila na platou ispod žičara nagovijestili su veselje na stazama Radeševu i Pribenišu 1 tzv. Jedinici. A registarske pločice, da čovjek ne povjeruje – od onih izdanih u Rijeci, preko pulskih, do čak desetak zagrebačkih. Dakle, na jučerašnji su prvi službeni skijaški dan na Platku pristigli »snjegoljupci« iz čak tri županije.

Dočekalo ih je od 50 do 70 centimetara snijega, temperatura koja je varirala između – 10 i – 6 Celzijusa, djelatnici »Žičara Platak« u punom pogonu, te oba doma s izuzetno dobrom i povoljnom gastronomskom ponudom. Dakako, da su oni pristigli iz daljeg odlučili čitav vikend provesti na Platku, a noćenje, informacije radi stoji 100 kuna.

Od Saše Mladenovića iz već spomenutih »Žičara Platak« doznajemo kako je koncesionar više nego zadovoljan otvaranjem skijaške sezone, a od skijaša i sanjkaša, te šetača, jer i takvih je bilo, da su zadovoljni ponuđenim. Cijene karata identične su lanjskim, odnosno dnevna stoji 120 kuna za odrasle, a 90 kuna za djecu. Jednu vožnju odrasli trebaju platiti 30, a djeca 20 kuna, dok oni mlađi od 6 godina, i stariji od 60 skijaju besplatno.

Svi kojima se ne da nositi vlastitu opremu, istu po dosta povoljnim cijenama mogu iznajmiti na skijalištu, a za sve redovne studente i dalje postoji tzv. »studentska srijeda«, odnosno srijeda kada oni uz predočenje indexa ili pak potvrde fakulteta o redovnom studiranju mogu skijati 50 posto jeftinije. Žičare rade svakodnevno od 9 i 15 do 16 sati, a karte se mogu kupiti 15 minuta prije otvaranja skijališta.

– I ove godine na Platku će biti upriličeno noćno skijanje, no tek početkom siječnja, izvjestio nas je Saša Mladenović, te dodao kako će raditi i već uobičajene škole skijanja.

Budući da meteorolozi za danas najavljuju smirivanje bure, a cesta do Platka uredno se čisti, za pretpostaviti je kako će današnji dan na Platku biti još mnogoljudniji od onog startnog.

Izvor: Novi list

KOMENTARI

Prijatelji