Red Purple Black

Kopaonik se uvelike sprema za sezonu

IspisE-mail

POČETKOM PROSINCA OTVARANJE SEZONE
Portal skijanje.rs ovih je dana objavio informacije s konferencije za medije, koju je organizirao JP Skijališta Srbije i MK Mountain Resort, a na kojoj je najavljeno da u skijaškom centru na Kopaoniku ove godine ima mnogo novosti te da su spremni za nadolazeću sezonu.

U vremenu od 4. do 7. prosinca, MK Mountain Resort i Skijališta Srbje, organizirat će manifestaciju Ski Opening Kopaonik. Kao i prethodnih godina, najavljen je izuzetno bogat sportski i zabavni program, dnevne i noćne zabave, natjecanja i brojne nagrade.  I ove se godine nadaju velikom broju posjetitelja jer je prošlogodošnji Ski Opening za četiri dana doveo na Kopaonik čak 15.000 gostiju.

Na konferenciji su ujedno predstavljene i brojne pogodnosti i novosti koje su najavljene za zimski period, te projekti u realizaciji.

- Tako su radovi na izgradnji dva šestosjeda u završnoj fazi, pa će ove sezone skijaši moći uživati u vožnji na inastalacijama posljednje generacije sa haubama i grijačima na sjedištima.

Umjesto starog dvosjeda na Krčmaru postavlja se šestosjed kapaciteta 1800 skijaša na sat, a ista žičara postavlja se i na lokaciji Gvozdac. Dužina žičare Krčmar je oko 2 tisuće metara, dok je dužina instalacije na Gvozdcu oko 1.3 tisuće metara. Zamjenom starih instalacija, povećava se kapacitet skijaša za gotovo 3600 skijaša na sat. Za ovu sezonu proširuju se staze u samom centru skijališta, prosječno 5 metara. Također, na radost svih skijaša i bordera, u tijeku je produženje staze Gvozdac, koja će od ove sezone biti duža za 400 metara.

Za sve skijaše i bordere, a naročito za djecu,  na Jarmu i Gobelji postavlja se nova pokretna traka dužine oko 70 m. Za ovu sezonu, radi se i produženje Malog Jezera. Ova ski instalacija biće produžena za oko 60 metara i skijaše i bordere će izvlačiti do staze Sunčana dolina.  

Na Kopaoniku su pokrenuli i različite promotivne cijene ski karata, planiraju se vikend zabave s nastupom poznatih DJ-eva, Kopaonik će ove godine u siječnju i veljači biti organizator Europa kupa u snowbord disciplinama, a čeka se i odluka FIS-a o organizaciji Europa kupa u slalomu i veleslalomu za žene. Više novosti na Kopaoniku će ove godine biti i u segmentu smještaja – dio je informacija, koje donosi skijanje.rs.

Cijene ski passa u Srbiji

U srcu sezone na Kopaoniku će ovogodišnja jednodnevna karta za odraslu osobu iznositi 3.200 dinara, odnosno oko 27 eura, dok će cijena šestodnevnog ski passa za tjedan dana skijanja iznositi 11.810 dinara ili oko 100 eura.

Na drugim, manjim srpskim skijalištima, cijene skijaških karata u odnosu na Kopaonik iznose između 50 i 60 posto.

KOMENTARI

Prijatelji