Red Purple Black

Može Rio za 13.000, a može i Kupres za 500 kuna

IspisE-mail

Ovisno o tome želite li u Novu 2006. godinu ući u Rio de Janeiru ili na Kupresu, za provod će trebati izdvojiti od 500 kuna do 13 tisuća kuna! No, u turističkim agencijama tvrde kako onih koji su preko njih krenuli u organiziranje svojeg Silvestrova ima sasvim dovoljno za sve opcije, od najjeftinijih do najskupljih, pa se ne plaše da će ostati praznih postelja.

A njih se nudi za svaki džep - od onih za 7,4 eura u privatnim sobama nadomak Zadra, što je najniža cijena koju smo uspjeli naći u ponudi smještaja, do onih ekskluzivnih hotelskih dočeka u "zvjezdicama" okićenim hotelima za koje će valjati izdvojiti od dvije do 3,2 tisuće kuna za doček.

Kako ove godine Silvestrovo pada u subotu, to su hotelijeri ostavili mogućnost izbora hoće li se u hotelu boraviti jednu, dvije ili tri noći ili pak samo doći na gala-večeru s dočekom. Tako se u hvarskom Kupres - po mjeri Splićana i njihovih lisnica/Božo VUKIČEVIĆhotelu "Palace" ta cijena kreće od 1999 kuna do 3200 kuna, uključujući i svečanu večeru s pet sljedova i bocu vina za dvije osobe. U Crikvenici su hotelska tri polupansiona s večerom procijenjana na 1170 kuna, u Petrčanima kod Zadra 1390 kuna, a u Dubrovniku 1970 kuna za četiri polupansiona. Slične cijene su i u Opatiji, Šibeniku, Umagu i Poreču, što znači da bi jedan par za hotelski doček od barem jedne noći sa spavanjem trebao izdvojiti najmanje 2,5 tisuće kuna, a za samu večeru oko 1500 kuna za dvije osobe bez pića.

U gradskim hotelima Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika i Zagreba nudi se i mogućnost samog dočeka sa svečanom večerom bez spavanja, a cijene su ovisno o kategoriji hotela od 600 do 850 kuna uz zabavljačku elitu poznatih estradnih imena.

Dočeci na javnim otvorenim prostorima postali su već dio tradicije nekih gradova poput Splita, Hvara, Rijeke, Dubrovnika, Pule, Poreča, Rovinja, Šibenika, Zadra i Zagreba. Iako najveći dio sudionika takvih dočeka čine sami građani tih gradova, ipak se na njima uvijek nađe i dio mlađih gostiju koji smještaj najčešće potraže u privatnim sobama i apartmanima. A njihova cijena se u Dubrovniku kreće od 20 do 40 eura po osobi za noć, dok se na Hvaru može dobiti i za 16 eura, u Šibeniku je cijena od 8 do 10 eura za noć, a na Plitvicama od 15 do 21 euro po osobi za noć.

Silvestrovo za mlade - 80 kuna

Jedno od najomiljenijih zimskih odredišta mladih Splićana posljednjih je godina za Silvestrovo - Kupres. Tek na dva sata vožnje od Splita, to skijalište sa stotinjak vikend-kuća i jednim hotelom i ove će godine ugostiti stotine mladih koji su još prije mjesec dana rezervirali svoj smještaj u privatnim kućama. Tako će se u kućama plaćati oko 80 kuna po osobi za noć, dok će se za hranu pobrinuti sami. Zanimljivo je da se već od početka prosinca na Kupresu ne mogu naći slobodne postelje.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Prijatelji