Red Purple Black

Sljeme: Tek 5. siječnja na crveni spust

IspisE-mail

Zagrepčani neće tako skoro uživati u skijanju na sljemenskom Crvenom spustu. Naime, radnici tvrtki Nusslli i Deboer koji postavljaju tribine za Ski kup još nisu dovršili svoj posao pa je na ciljnoj ravnini blato umjesto snijega.

Treba nam još makar tjedana dana za dovršetak VIP šatora, a tribinu ćemo dovršiti sutra rekao je jučer Marin Marušić koji u ime Skijaškog saveza koordinira radove.

Za razliku od njih djelatnici Sljeme-Medvednice završili su najveći dio posla na uređenju skijaške staze na Crvenom spustu. Umjetnog snijega ima nešto preko pola metra i tvrde na njemu bi se moglo sasvim lijepo skijati da je ciljna ravnina uređena.

Ne smijemo otvoriti stazu dok na dnu traju radovi. Crveni spust je opasna staza, a s bagerima i radnicima na cilju još je opasnija rekao je Igor Žiljak zadužen za skijaške staze u Medvednici. Čak i ako se za tjedan dana završe radovi, dodao je, potrebno je barem još nekoliko dana idealnog vremena za zasniježenje tih dijelova, tako da ćemo teško otvarati stazu do kupa. Dok se ne završe radovi na Crvenom spustu, Žiljak je topove premjestio na Zelenu stazu i Činovničku livadu da bi građani mogli makar na njima skijati. Za potpuno prekrivanje tih staza bit će potrebno, ako vrijeme bude dobro, nekoliko dana.

Staza uopće nije pripremljena za skijanje, treba je dovršiti i ne otvarati je do 5. siječnja, odnosno do početka Ski kupa rekao je predsjednik Skijaškog saveza Srečko Ferenčak koji tvrdi i da radovi na postavljanju tribina idu prema planu.

Drago Žiljak, direktor Medvednice, nije želio komentirati Ferenčakove navode. Rekao je tek da bi staze odavno bile otvorene da ih iz Skijaškog saveza nisu zamolili da ne uređuju ciljnu ravninu. Da smo zasniježili donji dio staze oni ne bi imali gdje postaviti tribine rekao je Drago Žiljak.

Izvor: Večenji list

KOMENTARI

Prijatelji