Red Purple Black

BLIDINJE: Dino Rađa novi stanovnik Risovca

IspisE-mail

Proslavljeni hrvatski košarkaški reprezentativac iz Splita i bivši NBA-ovac Dino Rađa kupio je vikendicu na najatraktivnoj lokaciji, u neselju Risovac na Blidinju nedaleko od Ski centra "Mate Boban". Naime, za potrebe svoje obitelji, nedovršenu vikendicu od 120 četvornih metara kupio je od H. T., bivšeg vlasnika koji će je do idućeg ljeta prema ugovoru i urediti. Rađa je vikendicu kupio u nazočnosti članova svoje obitelji za 150.000 maraka, u što je uključeno i uređenje kuće i okućnice.

 Dolaskom obitelji Rađa u Park prirode Blidinje, nakon što su u toj općini vile pokraj Ski centra sagradili mnogi poznati bogati Hercegovci, zanimanje za taj kraj u posljednje vrijeme pokazuju i strani, posebno hrvatski ulagači -pa Risovac s pravom postaje najekskluzivnija lokacija u ovom kraju.

Dino Rađa je uz nogometaša Zvonimira Bobana, koji je ondje kupio zemlju, u posljednjih nekoliko godina bio najpoznatiji gost Nacionalnog parka. Gotovo da nije bilo dana kada zimi s obitelji nije boravio na Blidinju.

Tu je, kaže, pronašao mir i idealno mjesto za odmor pa je zbog toga i odlučio kupiti vikendice na, kako ih naziva, hercegovačkim Alpama. No nije bio nepromišljen: vikendicu je baš ovdje kupio zato što je Blidinje postalo mjesto o kojem se priča isključivo u kontekstu prekrasnog zimskog centra u koji je dosad uloženo više od deset milijuna maraka, a u idućih nekoliko godina namjerava se uložiti barem još toliko.

Usto, i konkurentni Austrijanci ustvrdili su da je Blidinje jedno od pet skijališta u svijetu koje se može pohvaliti time da je samo 50 kilometara zračne linije udaljeno od mora, a skijaše prima sve do svibnja.

Prvi snijeg koji je prije nekoliko dana pao otvorio je skijašku sezonu u centru koji je u protekle dvije godine bio omiljeno zimovalište stanovnika zapadne Hercegovine, ali i brojnih Dalmatinaca. Njih samo sat vožnje od Splita ili Makarske dijeli od novog bosanskohercegovačkog skijaškog centra na kojem se vikendom okupi i nekoliko tisuća ljudi. Neki od njih, poput Mostaraca, Čitlučana ili Posušana, stali su na skije prvi put u životu baš na Blidinju. I to u poodmaklim godinama...

Tako nam jedan novopečeni hercegovački skijaš tvrdi da su nakon svjetskih uspjeha obitelji Kostelić skije danas postale nacionalni simbol Hrvata, pa i hercegovačkih, te da su Kostelići zaslužni za to što su Hercegovci zavoljeli snijeg! Zato pozivaju sunarodnjake da novac za zimovanje umjesto u Sloveniji i Austriji potroše u Hercegovini.

Poznati vlasnici zemljišta u 'hercegovačkim Alpama'

Ljepotu i užitak zimovanja na skijalištu čiju je, kako se tvrdi, gradnju inicirao Ljubo Ćesić Rojs prepoznale su mnoge poznate ličnosti iz javnog života BiH i Hrvatske. Osim Rađe, poznati gosti Blidinja su i Zvonimir Boban, hrvatski nogometaš Igor Štimac, wimbledonski osvajač Goran Ivanišević, atletska juniorska prvakinja Europe Blanka Vlašić, ali i mnogi drugi.

Da su zaposlenici Parka prirode Blidinje u proteklih nekoliko godina napravili dobar posao, potvrđuje i to da su ovdje zemljište kupili i neki poznati političari i novinari.

Usto, ovih dana na Risovcu su zemljište kupili i hrvatski nogometni reprezentativci Igor Tudor iz Siene te Stipe Pletikosa iz Hajduka. Međutim, nismo uspjeli doznati kada će početi graditi vikendice, vjerojatno...

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Prijatelji