Red Purple Black

Nova na snijegu?

IspisE-mail

GDJE ZA PRAZNIKE
Doček Nove godine na nekom od zapadnih skijališta često je pretežak za džepove dalmatinskih skijaša, pa su mnogi od njih, ako su željeli tih dana boraviti na snijegu, u godinama ranije ove praznike najčešće provodili na nekom od skijališta u BIH. Ponekad su u tom razdoblju imali i odgovarajuće uvjete za skijanje,  a ako je suditi prema prognozama, svi koji se odluče slijedeći tjedan Novu dočekati na nekoj planini u susjedstvu, morat će se zadovoljiti tek zimskim ugođajem.

Naime, u posljednja dva dana kiša i visoke temperature istopile su snijeg na svim skijalištima pa su tako liftove zaustavili i na onih nekoliko staza koje su radile na Vlašiću, Bjelašnici i Jahorini.

No, prema informacijama meteorologa snijeg bi ponovo mogao u posjet BIH planinama u noći s nedjelje na ponedjeljak, te tijekom ponedjeljka i to i do 15 cm visine na pojedinim skijalištima.

Iako to neće biti dovoljno za pripremu staza, pružit će makar malo već spomenutog zimskog ugođaja.

Svugdje ponešto

Među onima koji organiziraju zanimljive programe za doček Nove 2014. godine, svakako treba spomenuti Vlašić, gdje će se već od nedjelje, puna četiri dana odvijati manifestacija „Djed Mraz stiže na Vlašić“, u kojoj će biti zabave za sve generacije, s nekoliko DJ partyja, kao i doček na otvorenom s neizostavnim vatrometom.

Na Kupresu Novu možete dočekati u nekoliko ugostiteljskih objekata, a muzika u živo zabavljat će vas i u hotelu Adriaski na Čajuši, gdje će se prvog dana naredne godine održati i repriza dočeka.

Dobru zabavu u novogodišnjoj noći najavljuju i na Blidinju gdje će u preuređenom restoranu svirati muzika u živo, dok će na maloj stazi biti organiziran doček na otvorenom uz glazbu s DJ pulta.

Organizirani doček priređuju i u etno selu Babići na Rostovu, dok će na Jahorini svi hoteli i ugostiteljski objekti gostima ponuditi svoje programe dočeka Nove godine.

Hoteli i restorani na Bjelašnici također se pripremaju za najluđu noć u godini, a iako je do sada na ovoj planini bio organiziran doček na otvorenom iz ZOI 84, još nema informacija o toj mogućnosti.

I sva ostala BIH skijališta, kao i hrvatska skijališta u Lici i Gorskom kotaru pripremaju se za organizaciju dočeka Nove godine, te se nadaju da će i unatoč nedostatku uvjeta za skijanje, pružiti gostima dobru zabavu.

KOMENTARI

Prijatelji