Red Purple Black

Među prvima žice pokrenuli na Kopaoniku i Kozari

IspisE-mail

ZA NEKE SEZONA ZAPOČELA
Među skijalištima na području bivše države, koja su ove godine prvi pokrenuli žice, svakako je Kopaonik, gdje se s radom krenulo već ove srijede te skijalište Kozara, gdje je u četvrtak organizirano noćno skijanje.

Na Kopaoniku je u funkcija staza Karaman greben, na kojoj ima više od 30 cm utabanog snijega, dok je na skijalištu Kozara, udaljenom 50-ak kilometara od Banja Luke, visina snježnog pokrivača 46 centimetara.

Za prvi dan skijanja na Kopaoniku je cijena karte bila snižena za 40 posto, no na malom skijalištu Kozara odlučili su u petak navečer počastiti besplatnim skijanjem sve one koji su došli otvoriti sezonu.

Na Kozari će, kako stoji na njihovim web stranicama bit će moguće skijati i tijekom vikenda, a cijena dnevne karte iznosi 15 KM.


Kozara

Inače, ski staza na ovom skijalištu duga je oko 600 metara, dok je staza za djecu duga 150 metara. Opslužuje ih jedan ski lift i jedan baby lift. Skijalište na Kozari ima dva "ratraka" za uređenje staza, jezero i opremu za umjetno zasnježivanje staza, rasvjetu za noćno skijanje, ski servis i ski rental sa oko stotinu kompleta ski opreme.

Kako je nedavno informirao portal nezavisne.com, planinarsko skijaško društvo "Ljubijski rudar" iz Prijedora kandidiralo je izgradnju nove skijaške staze na planini Kozari na javnom natječaju za financiranje projekata za razvoj turizma Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Ski staza Kozara 2 koštala bi oko 130.000 KM. Ministarstvo bi sudjelovalo s 60.000 KM, a ostatak novca osigurali bi obližnji gradovi i općine, sponzori i samo društvo.

Ako je suditi po načinu na koji su započeli ovu sezonu, na malom skijalištu Kozara, spremni su i na realizaciju novih projekata. Na sreću brojne skijaške populacije.

Foto: Kozaraski

KOMENTARI

Prijatelji