Red Purple Black

Dobar mi je osjećaj za Ivicu u Sočiju

IspisE-mail

VEDRAN PAVLEK
Ski-savez će u OI sezoni imati 20 milijuna kuna, 2-3 više no lani, a Ante Kostelić postavljat će samo jednu stazu, u Kitzbühelu.

Direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek vratio se s najvećeg svjetskog gradilišta, iz Sočija.

– Još kefam odijela da skinem svu prašinu koju sam navukao obilazeći Krasnaja Poljanu. Tamo su gradovi kontejnera za radnike, radi se danonoćno, s obzirom na kašnjenja nisu im dovoljna 24 sata na dan. No to je Putinova igračka, nitko nema pravo na pogrešku pa će sve biti izvedeno na vrijeme, makar na dan otvaranja.

Pavlek je rezervirao smještaj za naše skijaše predvođene Ivicom Kostelićem. Jedni će biti u sportskom selu, drugi u apartmanima, a Vedran ima dobar predosjećaj bez obzira na to što sve skijaše čekaju ćudljivi uvjeti.

– U blizini je more, zrak je dosta vlažan i to za nas nije loše. Može vam se dogoditi da je danas ciča zima, a sutra proljetni dan, da je na startu minus 10, a u cilju plus 5, no unatoč tome imam neki dobar osjećaj. Još otprije godinu i pol kada je Ivica u Sočiju pobijedio u superkombinaciji.

Na toj stazi Ivica će u veljači 2014. voziti olimpijsku superkombinaciju, te slalom, veleslalom i superveleslalom, možda i specijalni spust. Kasni odlazak na Igre mogao bi biti kocka, no s druge strane tamo su uvjeti za trening vrlo ograničeni jer će svoje terene trebati i snowboarderi i freestyleri, ali i 900 ruskih VIP gostiju koji moraju imati svoj prostor za skijanje. Siguran je putnik u Soči i Natko Zrnčić Dim, jedino je još Filip Zubčić član muške A reprezentacije, dok A selekcije skijašica za novu sezonu, koja počinje 26. listopada veleslalomom u Söldenu (Ivica će voziti), i nema.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji