Red Purple Black

Iako je ljeto u Alpama se skija

IspisE-mail

OČEKUJE SE OTVARANJE AUSTRIJSKIH SKIJALIŠTA
Za one koji i ovih vrućih ljetnih dana žele skijati ne potežući se za gliserima, već po snježnim padinama, mogu otići do Alpa, točnije do tirolskog i koruškog ledenjaka Hintertux i Mölltaler, na kojima je otvoreno nekoliko kilometara skijaških staza.

Na Mölltaleru je u subotu  na višim predjelima počeo padati snijeg, a na nižim padinama kiša u kombinaciji sa snijegom. Na Hintertuxu je pak napadalo oko 15 cm snijega.  Kako se sljedećih dana očekuje daljnje pogoršanje vremena , već se tijekom rujna može očekivati otvaranje i drugih austrijskih skijališta poput onih na ledenjaku Kitzsteinhorn i Dachstein, a potom i Stubaja, te iznad  Söldena, Pitzala i Kaunertala.


Hintertuxer Gletscher

Odlični ski uvjeti u Južnoj hemisferi

Uživanje u pravim snježnim radostima ovih kolovoških dana moguće je na južnoj hemisferi, pa ako netko ode u posjet rodbini u Novi Zeland i Australiju, a voli skijati, može se okušati na australskom skijalištu Mt. Hotham, gdje je prošlog tjedna palo 78 centimetara snijega, a novi snijeg napadao je i na Mt. Buller.

Novozelandski ski centar  Mt. Hutt objavio je kako će skijašku sezonu najvjerojatnije produžiti za tjedan dana, do 13. listopada, jer je visina snijega na višim razinama do 3 metra a na nižim nešto veća od dva.  I s druge strane Pacifika na skijalištima u Čileu i Argentini, po izvještajima raznih skijaških reprezentacija koje su tamo na pripremama, uvjeti za skijanje su odlični, donosi portal Skijanje.hr.


Mt. Hotham

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji