Red Purple Black

Ostala skijališta u BIH

Brusnica 

altRekreacijski centar Brusnica nalazi se na 1.580 metara nadmorske visine na planini Vranici, 15 km udaljen od Fojnice i 70 km zapadno od Sarajeva. Kao dio cjelokupne turističke ponude Fojnice i rezultat dostatnih količina snijega, ovaj centar ima četiri skijaške staze u približnoj dužini od 5 km te 2 vučnice i 1 baby lift.  Za smještaj i ugostiteljsku ponudu gostiju postoji nekoliko objekata, a među njima motel s apartmanima i brojne vikendice. Posebnim projektom, skijalište će gondolom biti povezano s Fojnicom gdje se nalaze brojni hotelski smještaji te terme i aquapark.

 

Busovačke staje

altTek 15 km od centra Busovače i 45 km od Travnika nalazi se skijalište Busovačke staje koje zbog konfiguracije terena i nadmorske visine od 1500 – 1640 metara, tijekom cijele zime ima dovoljne količine snijega. Dvije manje staze približne dužine oko 2.5 km poslužuju vučnica i baby lift.

Obitelji s djecom česti su gosti ovog skijališta koje u ponudi ima i noćno skijanje. Na samom skijalištu gosti mogu osigurati smještaj kao i sve ostale sadržaje koji im trebaju za skijanje i odmor.

 

Pridolci

altU blizini Busovače, 12 km od njenog centra, nalaze se Pridolci, malo skijalište kojemu je početna točka na 1.174 metra nadmorske visine. Uz ugostiteljski objekt i dovoljno smještajnih kapaciteta, na skijalištu postoji staza od 1.5 km dužine na travnatoj podlozi te vučnica i baby lift, servis i rental opreme te škola skijanja.

 

 

Rostovo

alt

Dva ski lifta u dužini od 1.5 km, noćno skijanje, zabava, etno selo, bogata ugostiteljska ponuda kao i ostale pogodnosti za skijaše rekreativce, obilježavaju malo skijalište Rostovo kojem je početna točka na 1.160 metara nadmorske visine. Do Rostova se dolazi magistralnom cestom Bugojno – Novi Travnik, a udaljeno je od Splita oko 160 km.      www.ski-rostovo.com

 

Raduša

altNovo skijalište na planini Raduši, na prijelazu između bosanskih i hercegovačkih planina, prema planovima vlasnika imat će nekoliko faza razvoja. U prvoj fazi koja je skoro u potpunosti realizirana uredit će se makadamski put, a skijašima će na raspolaganju biti 3 vučnice i 1 dvosjed i nekoliko kilometara staza, kao i dovoljno smještajnih kapaciteta. Skijalište se nalazi između Uskoplja i Rame i to na nadmorskoj visini od 1200 – 1850 metara. Udaljeno je od Splita 180 km i 50-ak km od Kupresa.

 

Rujište

alt

Ovo hercegovačko skijalište nalazi se na granici planine Prenj, a od Mostara je udaljeno 25 km. Ima vučnicu i stazu od 800 metara, smještaj u motelu i planinarskom domu, a posjećuju ga najčešće skijaši i boarderi iz obližnjih mjesta u BIH.

 

Oštrelj

altUdaljenost ovog skijališta od Drvara je 15 km, a od Bosanskog Petrovca 12 km. Naselje je smješteno  na nadmorskoj visini od 1040 metara, a vrh mu je na 1330 metara. Ima dvije staze ukupne dužine 1.5 km, sanjkašku stazu i klizalište, malu 15 – metarsku skakaonicu, vučnicu i baby lift te ugostiteljski objekt na samom skijalištu.

 

 

Ranča

altNa planini Ranči 15 km od Jajca nalazi se skijalište koje zbog vremenskih uvjeta ne može se podičiti stalnim snježnim prekrivačem u vrijeme zime, zbog čega je najčešće u funkciji samo jedan lift te mali dio od ukupno 5 km staza koliko ih ovo skijalište ima. Unatoč svemu, rado je posjećeno, posebno od strane obitelji s malom djecom koja tu uče svoje prve skijaške korake.

 

Kozara

altNa području Mrakovica, na planini Kozari, na cesti Banja luka (52 km) – Prijedor (26 km) nalazi se skijalište sa skijaškom stazom nešto kraćom od kilometra i vučnicom. Malu nadmorsku visinu, nadležni kompenziraju umjetnim snijegom, a na skijalištu postoji i najam opreme te ski škola kao i noćno skijanje.