Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Nezaustavljivi Hirscher obranio titulu na Sljemenu, Filip Zubčić 15., Kostelić 18.

IspisE-mail

Treću slalomsku krunu na Sljemenu uzeo je Marcel Hirscher koji je u prvoj vožnji odradio većinu posla i u drugoj vožnji nije mogao izgubiti visoku prednost. Na kraju je slavio ispred Felixa Neureuthera...

Fantastični Marcel Hirscher još jednom pobjednički napušta Sljeme. Odnio je uvjerljivu pobjedu ispred Felixa Neureuthera i Sebastian-Fossa Solevaaga.
 
Hirscher je u prvoj vožnji stvorio visoku prednost nad ostatkom društva i to unatoč velikoj pogreški u prvom dijelu staze. Tih 77 stotinki prednosti nad drugoplasiranim bilo je sasvim dovoljno da mirno odradi posao u drugoj vožnji.
 
Niti ona nije bila tehnički savršena i imao je pogreška u finišu, međutim to nije utjecalo na njegovo vrijeme i na kraju je slavio s velikih 81 stotinkom prednosti ispred Neureuthera.
 
Neureuther se uspio probiti s četvrtog na drugo mjesto bolje odrađenom drugom vožnjom, a u tome mu je i pomoglo odustajanje Amerikanca Davida Chodounskog koji je bio treći te skromniji nastup Mattiasa Hargina koji je pao s drugog na četvrto mjesto.
 
Na pobjedničko postolje provukao se Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag, a najbrže vrijeme druge vožnje ostvario je Francuz Victor Muffat-Jeandet koji je s 27. došao na 13. mjesto.
 
Zadovoljan može biti Filip Zubčić sa svojim najboljim slalomskim nastupom u životu te plasmanom na 15. mjesto. Ivica Kostelić upisao je svoj rezultat sezone plasmanom na 18. poziciju i Hrvatska je prvi puta imala dvojicu među 20 u slalomu.
 
Slalom, Sljeme:
1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:55.96
2. Felix Neureuther (Njemačka) +0.81
3. Sebastian-Foss Solevaag (Norveška) +1.04
4. Mattias Hargin (Švedska) +1.39
5. Aleksander Horošilov (Rusija) +1.46
6. Axel Baeck (Švedska) +1.59
7. Stefano Gross (Italija) +1.67
8. Fritz Dopfer (Njemačka) +1.68
9. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +2.01
10. Daniel Yule (Švicarska) +2.24
...
15. Filip Zubčić (Hrvatska) +3.10
...
18. Ivica Kostelić (Hrvatska) +4.15
 

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji